لینک های مفید

 

 

 

 

  تعداد بازدید :10173247  

.:: به وب سايت دانشگاه بوعلي سينا خوش آمديد. ::.

شرح خبر

 

11/12/1388

در نتیجه تحقیقات عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا صورت گرفت:

کاهش چرخه تولید غده های بذری سیب زمینی و افزایش قابل توجه تعداد ریز غده ها

عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا، موفق به افزایش قابل توجه تعداد ریز غده های عاری از ویروس در مقایسه با روش های قبلی و کاهش چرخه تولید غده های بذری سیب زمینی با استفاده از سیستم هیدروپونیک شد.به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا، مهندس تقدیری عضو هیأت علمی گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا، در این زمینه گفت: تولید ریز غده های عاری از ویروس به منظور تولید غده های بذری سالم، چند سالی است که مورد توجه محققان کشور قرار گرفته است. با توجه به واردات چند صد میلیارد تومانی غده های بذری از خارج از کشور و خروج ارز و همچنین نیاز مبرم کشور تحقیقی، تحقیقات مستمری توسط اینجانب در این زمینه در دانشکده کشاورزی انجام شد.وی ادامه داد: با اجرای این پروژه، توانستیم تعداد ریز غده ها را هر چه بیشتر افزایش دهیم و با اجرای این طرح، علاوه بر افزایش قابل توجه تعداد ریز غده نسبت به روش های قبلی، تولید غده های بذری، یک چرخه به جلو انداخته شد که این موضوع، علاوه بر کاهش هزینه تولید، سبب تأخیر در آلودگی غده های تجاری خواهد شد. به گفته او، مراحل تولید گیاهچه ها از قلمه های تک گره در محیط MS و انتقال آنها به بستر کشت مخصوص (هیدروپونیک) و با استفاده از تیمارهای هورمونی و تنظیم عناصر غذایی به صورت محلول کامل غذایی، صورت گرفت. مهندس تقدیری ادامه داد: قطر غده های تجاری، بزرگتر از 55 میلیمتر، غده های بذری، 35-55 میلیمتر و ریز غده ها، 15-20 میلیمتر است که در این تحقیق به طور متوسط، 26 غده در هر گلدان تولید گردید. وی افزود: علاوه بر این، تعداد زیادی ریز غده های کوچکتر از 10 میلیمتر، به علت عدم شرایط نگهداری به حساب نیامدند. عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا، تأکید کرد: با اجرای این پروژه، موفق شدیم تعداد ریز غده ها را در مقایسه با روش های رایج، به چند برابر افزایش داده و سیکل تولید غده های بذری را با استفاده از سیستم کشت هیدروپونیک، یک فاز به جلو یباندازیم. وی در خصوص چرخه تولید سیب زمینی های تجاری و تأثیر پژوهش انجام شده در مراحل این چرخه، توضیح داد: در روش های معمول تولید غده های تجاری، ابتدا گیاهچه ها، تولید مینی تیوبر (ریزغده) نموده و سپس مینی تیوبر کشت شده، تولید غده بذری می نمایند و در ادامه، غده های بذری کاشته شده، تولید غده های تجاری می کنند. با انجام این تحقیق، چرخه تولید غده های تجاری سیب زمینی، یک مرحله کوتاه تر شده و ریز غده و غده های بذری عاری از ویروس، مستقیماً از گیاهچه تولید می شوند. مهندس تقدیری در پایان افزود: احتمال آلودگی غده های بذری تولیدی در صورت مراقبت ویژه و انجام ضدعفونی، می تواند تا مدت 3 تا 4 نسل کاهش یابد. به گفته وی، غده های تولید شده در این تحقیق، در پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، تحت عناوین مختلف مورد استفاده و بررسی قرار خواهد گرفت.

 

نظر شما درباره اين خبر

 

 
 
نام فرستنده
پست الكترونيك  
نظر شما
 
 

همایشها

 

سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین

 

 

Copyright © 2005 Buali Sina University. All rights reserved