14/10/1392

حلول ماه ربیع الاول مبارک باد

ربیع الاول سومین ماه قمری و از ماههای فرخنده برای شیعیان است، حادثه مهم و تاریخی لیلة المبیت، هجرت حضرت محمد (ص) از مکه به مدینه، ولادت پیامبر اکرم و امام جعفر صادق (ع) از جمله وقایع فرخنده این ماه مبارک هستند

از آداب این ماه

- مستحب است، به شكرانه هجرت موفّقیت آمیز رسول خدا(ص) این روز را روزه بگیرند و صدقه و انفاق و احسان نمایند.( اقبال، صفحه 592)- دعا، در زمان دیدن هلال خواندن دعاى هلال وارد شده است و اقلش آن است كه سه مرتبه بگوید اللّهُ اَكْبَر و سه مرتبه لا إلهَ الَّا الْلّه و سپس بگوید: اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى أذْهَبَ شَهْرَ كَذا وَ جاءَ بِشَهْرِ كَذا. بهترین دعاى زمان رؤیت هلال دعاى 43 صحیفه سجادیه است.ـ قرآن خواندن هفت مرتبه سوره حمد.ـ روزه از امورى كه بر آن تأكید شده، سه روز روزه گرفتن در هر ماه است. مرحوم علامه مجلسى در زادالمعاد مى گوید: مطابق مشهور، این سه روز، پنجشنبه اول ماه و پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اول از دهه وسط ماه است.-نماز، شب اول ماه: دو ركعت نماز بجا آورد، به این نحو كه: در هر ركعت پس از سوره حمد سوره انعام را بخواند سپس از خداوند متعال بخواهد كه او را از هر ترسى و هر دردى ایمن گرداند.