14/07/1392

14مهر روز ملی دامپزشکی گرامی باد

از سال1369 روز14 مهر ماه به یاد گوش روز(نام فرشته ای موکل بر آدمیان و چارپایان)که در ایران باستان روز مبارکی بوده و در منابع اسلامی هم آمده است،به عنوان روز ملی دامپزشکی تعیین گردید

اهم اهداف آموزشی و پژوهشی حوزه های مختلف دامپزشکی به شرح ذیل می باشد:

تربیت نیروی انسانی با توانایی ارائه خدمات گسترده بهداشتی و درمانی دامها و کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای همه گیر و اسپورادیک آنها.

تربیت نیروی انسانی با توانایی شناخت اصول و روش های مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام.

آموزش و تحقیقات در زمینه های مختلف بهداشت عمومی، بهداشت محیط و بهداشت مواد غذایی بخصوص مواد غذایی با منشاء دامی جهت شناسایی، کنترل و ریشه کنی بیماریهای منتقله از این طریق (همچون بیماریهای تب مالت، هاری، سل، کیست هیداتیک و ...) و ارتقاء سطح سلامت غذایی و عمومی جامعه.

تربیت نیروهای متخصص در حوزه های مختلف دامپزشکی اعم از علوم درمانگاهی و علوم پایه به منظور تحقیق در مورد معضلات بهداشتی=درمانی جمعیت دامی کشور و همچنین بهداشت انسانی و بیماریهای مشترک انسان و دام.

تحقیقات و همکاریهای همزمان در خصوص معضلات و بیماریهای نوظهور دامی و انسانی (همچون بیماریهای آنفلوانزای مرغی و خوکی و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF).

پژوهش در زمینه های مختلف علوم پایه و علوم پاتوبیولوژی دامپزشکی و حوزه بهداشت و توسعه ملی کشور.

تحقیقات،آزمایش و ساخت واکسن های موثر علیه بیماریهای دامی و انسانی و بیماریهای مشترک انسان و دام.امید است که با توجه بیشتر به نقش حیاتی علم دامپزشکی، قدم های اساسی در جهت توسعه ملی کشور برداشته شود.