تعداد بازدید :10191119

05/06/1392

ارتقاء رتبه انجمن علمی علوم باغبانی ایران

رئیس انجمن علمی علوم باغباني ايران با بیان اینکه در دي ماه سال گذشته، انجمن علمي علوم باغباني ايران به عنوان انجمن برتر در حوزه كشاورزي انتخاب شد، از اختصاص نيافتن بودجه هاي پژوهشي به امر پژوهش گلايه کرد.

دكتر مصطفي مبلي در آيين افتتاحيه هشتمين كنگره علوم باغباني ايران که به ميزباني دانشگاه بوعلي سينا در حال برگزاری است، اظهار كرد: بخش كمي از بودجه ها به امر پژوهش اختصاص مي يابد و اين در حالي است كه از اين ميزان نيز بخشي براي امور ساخت و ساز در نظر گرفته مي شود. او اظهار امیدواری کرد که بودجه هاي پژوهشي افزايش يابد تا پژوهشگران، بهتر بتوانند در توليد ثروت و كاربردي كردن مقالات فعاليت كنند. وي گفت: انجمن علمي علوم باغباني ايران در سال 71 با محوريت دفتر معاونت وزير در امور باغباني و بخش باغباني مؤسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال در كرج تشكيل شد. دكتر مبلي افزود: در سال 80 انتخابات اين انجمن علمي انجام شد كه هدف ايجاد اين انجمن علمي گسترش، رشد و ارتقاء علوم باغباني در بخش هاي مختلف از جمله در بخش آموزش و پژوهش است. رييس انجمن علمي علوم باغباني ايران تأكيد كرد: يكي دیگر از اهداف ايجاد اين انجمن علمي، تشويق پژوهشگران و هدايت آنها به سمت كاربردي كردن پژوهش ها بوده كه در نهايت بر كيفيت محصول تأثيرگذار خواهد بود.

اوادامه داد: انجمن علوم باغباني ايران توليدكنندگان را به سمت توليد و افزايش كيفيت محصول تشويق مي كند تا ميزان صادرات افزايش يابد و در نهايت رشد چشمگيري در اين رشته فراهم شود. دكتر مبلي اظهار كرد: يكي از اهداف مهمي كه انجمن علمي به آن توجه ويژه دارد ايجاد تعامل بين پژوهشگران و توليدكنندگان است كه به سياست گذاري هاي كشور، كمك شاياني مي كند. وی گفت: از دیگر اهداف تشكيل انجمن علمي، برگزاری كنگره هاي متعدد، همايش ها و سمينارهاي تخصصي است كه در كنگره ها همزمان با شروع فعاليت كارگاه هاي آموزشي نيز برگزار مي شود.رئیس انجمن علوم باغبانی ایران افزود: انجمن برای رسیدن به اهداف تعیین شده از طریق برگزاری کنگره‌ها تلاش کرده و از سال 75 تاکنون هفت دوره کنگره برگزار شده که امروز هشتمین دوره را آغاز کردیم. وی ابراز داشت: در دوره اول کنگره 200 مقاله ارائه شد و این در حالی است که در کنگره هشتم تعداد یک هزار و 443 مقاله به دبیرخانه ارسال شده که نشان از رشد علمی و اهمیت کنگره علوم باغبانی دارد. وی تصریح کرد: در کنار برگزاری کنگره، سمینارهای تخصصی هم برگزار می‌شود که نخستین دوره آن در سال 91 برگزار شد. او اذعان کرد: از برنامه‌های جنبی کنگره برگزاری کارگاه‌های تخصصی است که البته یک‌سری از کارگاه‌ها را به صورت مستقل نیز برگزار می‌کنیم.

دكتر مبلي تصريح كرد: انجمن علمي علوم باغباني ايران، مجلات و خبرنامه هاي مختلفي را نيز به چاپ رسانده است. وي خاطرنشان كرد: ساير فعاليت هاي اين انجمن شامل اجراي مرحله سوم طرح پژوهش مميزي با مسؤوليت دكتر وحدتي و همكاري تعدادي از اعضاي انجمن، همكاري با دانشگاه ولي عصر(عج) رفسنجان براي انتشار مجله علوم و فنون و برگزاري جلسات هم انديشي متعدد در وزارت جهاد كشاورزي و علوم است. او به ارتقاء رتبه انجمن علمي علوم باغباني ايران اشاره كرد و گفت: اين انجمن از رتبه B به A ارتقاء يافته است. رييس انجمن علمی علوم باغباني ايران تصريح كرد: در دي ماه سال گذشته انجمن علمي علوم باغباني ايران به عنوان انجمن برتر در حوزه كشاورزي انتخاب شد كه در اين راستا لوح تقدير در هفته پژوهش دريافت شد. دكتر مبلي در پايان از برگزاري نهمين كنگره علوم باغباني ايران در استان خوزستان در سال 94 خبر داد و گفت: نهمين كنگره علوم باغباني ايران در سال 94 در دانشگاه شهيد چمران برگزار خواهد شد.