05/06/1392

دانش پژوهان علوم باغبانی در سطح بین المللی به خوبی می درخشند

رئیس دانشگاه بوعلی سینا گفت: تعداد مقالات علوم كشاورزي از نظر كيفي و كمي ارتقاء يافته و در اين زمينه دانشكده كشاورزي دانشگاه بوعلي سينا نيز در وضعيت مطلوبي قرار دارد.

دکتر زلفی گل در آيين افتتاحيه هشتمین کنگره علوم باغبانی ایران، ضمن عرض خیر مقدم به حضار، با اشاره به اهميت علوم باغباني گفت: علوم باغباني يكي از علومي است كه نه تنها در اين دنيا كاربرد دارد، بلكه بهشت آن دنيا نيز به علوم باغباني مربوط مي شود. وي خاطرنشان كرد: در راستاي علوم كشاورزي و باغباني هشت هزار و 880 مقاله به چاپ رسيده، همچنين كشور ما تا سال 2011 در بين ساير كشورها رتبه 15 علوم كشاورزي را داشته كه در حال حاضر در اين زمينه دو رتبه ارتقاء يافته است. او تأكيد كرد: تعداد مقالات علوم كشاورزي از نظر كيفي و كمي ارتقاء يافته و در اين زمينه دانشكده كشاورزي دانشگاه بوعلي سينا نيز در وضعيت مطلوبي قرار دارد.

رييس دانشگاه بوعلي سينا افزود: در حال حاضر توليدات علمي در حوزه كشاورزي با حركتي جهادي روند رو به رشدي را در پيش گرفته است. وي ادامه داد: با توجه به اينكه دانشجوي فارغ التحصيل دكترا در دانشكده كشاوريي نداريم، اميد است رتبه اين دانشكده به رتبه هاي برتر ارتقاء يابد چرا كه دانشجويان مقطع دکتری اين دانشکده در حال حاضر در حال تحصيل هستند. دكتر زلفي گل گفت: با بررسي اجمالي در روند توليد علم در علوم باغباني در مي يابيم كه دانش پژوهان اين عرصه در سطح بين المللي به خوبي مي درخشند. وي تأكيد كرد: دانشگاه علاوه بر توليد فن، محل توليد علم است و بايد بدانيم كه زكات علم نشر آن بوده، بنابراين توصيه مي شود دانشجويان علم را نشر بدهند. دكتر زلفي گل ادامه داد: بايد دانش علمي به دانش اجتماعي تبديل شود تا بتوانيم از آن، ثروت توليد كنيم، در حالي كه در فن، مالكيت امري مهم تلقي مي شود و اشخاص بايد فن را براي خود نگه دارند. او افزود: فن همان هنر بكارگيري علم است كه بايد مقاله ها به گونه اي باشد كه ثروت ايجاد كند و كاربردي شود تا از اين طريق با پيشرفتهاي چشم گير همراه باشيم.

رئیس دانشگاه به جايگاه و نقش انجمن هاي علمي اشاره كرد و گفت: انجمن هاي علمي در سياست گذاري كشور، نقش مهمي دارند و به پيشرفت كشور كمك مي كنند. وي گفت: سقف پرواز علوم باغباني بايد مشخص شود، چرا كه پتانسيل هاي خوبي در اين زمينه وجود دارد و سقف پرواز اين علم، بسيار فراتر از حالت فعلي است. دكتر زلفي گل تأكيد كرد: در آينده با حضور پژوهشگران در عرصه علوم باغباني، بايد بتوانيم گياهان را به ديگر كرات ببريم و يا گياهان را به گونه اي توليد كنيم كه كمترين نياز به آب را داشته و صرفه اقتصادي داشته باشد. وي تصريح كرد: اهميت وجود گياهان در زندگي افراد علاوه بر گياهاني كه مورد مصارف مختلف قرار مي گيرند، بسيار فراتر است، چرا كه وجود گل و گياه، موجب ايجاد نشاط روح شده و در نهايت موجب افزايش توانايي و كارآمدي افراد در زندگي روزمره مي شود. او اضافه کرد: صنعت گیاهان دارویی صنعت بسیار جدی است و در تمام دنیا توجه ویژه‌ای به آن شده و در ایران نیز باید به این مورد توجه کرد.

دکتر زلفی گل در ادامه، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاه بوعلی سینا تصريح كرد: رتبه دانشگاه بوعلي سينا در سطح كشور ارتقاء خوبي داشته و نسبت به سال گذشته، دو رتبه ارتقا يافته و در حال حاضر دارنده رتبه يازدهم در بین دانشگاه های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است كه اين ارتقاء رتبه ها، ناشي از فعاليت و مديريت هايي است كه سال ها تلاش كرده اند. رييس دانشگاه بوعلي سينا بر استفاده از پتانسيل قانون براي پيشبرد امور دانشگاهي تأكيد كرد. او افزود: براي پيشبرد امور دانشگاهي و ايجاد رشد و توسعه در دانشگاه، بايد از پتانسيل قانون استفاده كنيم، چرا كه اگر نظرات شخصي را وارد كار كنيم، سلايق مختلف ورود مي يابد اما استفاده از پتانسيل قانون، به پيشرفت دانشگاه كمك بيشتري مي كند، بنابراين اين موضوع بايد مد نظر دانشگاهيان باشد.