30/05/1392

اجرای برنامه های رقابتی، فضایی با نشاط در دانشگاه ها ایجاد می کند

رئیس دانشگاه گفت: امید است وزیر علوم دولت یازدهم با ایجاد تمهیداتی در راستای ارتقای علم و بهبود جایگاه دانشگاه‌ها، گام‌های مؤثری بردارد.

دکتر زلفی گل با اشاره به اهمیت رقابت سالم بین دانشگاه‌ها، گفت: ایجاد فضای رقابتی میان دانشگاه‌ها، می‌تواند برای ارتقاء جایگاه دانشگاه‌ها در زمینه‌های علمی و سایر مسائل مفید باشد. وی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به لزوم ایجاد فضایی با نشاط میان اساتید، کارکنان و دانشجویان، اظهارکرد: برگزاری برنامه‌های رقابتی در دانشگاه‌ها مانند المپیادها، موجب احیای فضای نشاط و امید میان دانشگاهیان می‌شود. او با تأکید بر لزوم کیفیت‌بخشی به آموزش عالی، تصریح کرد: وزیر علوم دولت آینده، باید با هدف ارتقای علم و دانش کشور، گام‌های مؤثری را در این راستا بردارد و امید است وزیر منتخب، برنامه‌هایی را در جهت بهبود و ارتقای علم کشور بیاندیشد.

رییس دانشگاه با بیان اینکه باید از پتانسیل قانون برای پیشرفت علم و فناوری در کشور استفاده شود، گفت: اگر مدیران سلایقی دارند، باید برای اعمال این سلایق، در ابتدا آنها را تبدیل به قانون و بعد در راستای عمل به قانون، سیاست‌گذاری‌های خود را اعمال کنند. وی افزود: اگر این سلایق بدون اینکه به شکل قانون در بیایند، عملی شوند، قطعا مشکلات خاصی ایجاد می‌شود، در صورتی که باید این سلایق، منجر به پیشرفت جامعه و مفید واقع شوند. دکتر زلفی‌گل با اشاره به مشکلات مالی موجود در دانشگاه، خاطرنشان کرد: اعضاء هیأت علمی و کارکنان، مطالبات مالی زیادی دارند که پرداخت نشده است که امید است وزیر علوم در راستای حل مشکلات بودجه دانشگاه، تمهیداتی بیاندیشد. وی با تأکید بر ضرورت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: دانشگاه محل تضارب آرا و بروز اندیشه‌های مختلف است که تاکنون نیز چنین کرسی‌هایی در دانشگاه وجود داشته است، البته انتظار می‌رود برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه، شرایط مهیاتری فراهم شود.

دکتر زلفی‌گل با اشاره به اهمیت استقلال دانشگاه‌ها، خاطر نشان کرد: پذیرش دانشجوی دکتری به صورت نیمه‌متمرکز شده است، این در حالی است که دانشگاه‌ها پیش از این استقلال بیشتری در جذب دانشجوی دکتری داشته‌اند. وی با اشاره به محاسن و معایب استقلال کامل دانشگاه در پذیرش دانشجوی دکتری، اظهارکرد: با تلفیق تأثیر آزمون و استاد، می‌توان به نتیجه مطلوبی رسید، همچنین بهتر است که پذیرش دانشجویان استعداد درخشان بدون آزمون و مازاد برظرفیت انجام شود.