17/05/1392

دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان + نماز شب عید فطر

اللهمّ اجْعَلْ صیامی فیهِ بالشّكْرِ و القَبولِ على ما تَرْضاهُ ویَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَیّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین والحمدُ للهِ ربّ العالمین.

در دعای روز سی‌ام ماه مبارک رمضان می خوانیم: اللهمّ اجْعَلْ صیامی فیهِ بالشّكْرِ و القَبولِ على ما تَرْضاهُ ویَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَیّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین والحمدُ للهِ ربّ العالمین

خداوندا در این روز، روزه مرا با جزای خیر و مقبول حضرتت، آن گونه قرار ده که مورد پسند خود و رسولت واقع گردد و فروع آن را به واسطه اصول آن که ایمان و توجه به توست، محکم گردان، به حق سید ما محمد و آل اطهارش و ستایش خدای را که پروردگار عالمیان است.

نماز شب عید فطر

نمازهای مخصوصی برای هر شب ماه مبارک رمضان از حضرت علی(ع) روایت شده و ثواب های زیادی برای هر شبی ذکر فرموده اند. این نمازهای مستحبی، تماما دو رکعت دو رکعت خوانده می شود و خواندن آن در حالت نشسته هم جایز است، لکن ایستاده افضل است. حارث اعور نقل می کند امیرالمؤمنین(ع)، شب عید فطر بعد از نماز مغرب و نافله اش، دو رکعت نماز می خواندند؛ در رکعت اول یک مرتبه حمد و ۱۰۰ مرتبه توحید و در رکعت دوم یک مرتبه حمد و یک مرتبه توحید می خواندند. پس قنوت و رکوع و سجود به جا آورده، سلام می داد و به سجده افتاده ۱۰۰ مرتبه اتوب الی الله می گفتند. بعد می فرمودند: قسم به خدایی که جان من در دست او است، کسی این نماز را نمی خواند مگر اینکه خداوند خواسته او را عطا می فرماید، اگر چه گناهانش به قدر ریگ های بیابان باشد.

همچنین رسول خدا(ص) فرمودند: کسی که شب عید فطر ۶ رکعت نماز بخواند که در هر رکعت(بعد از حمد) پنج مرتبه قل هو الله بخواند، به همه اهل بیت خود شفاعت می کند، اگر چه همه آنها مستحق جهنم باشند.