16/05/1392

دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان+شرح مختصر

در دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان می خوانیم:‌ اَللّـهمّ غَشّنى فیه بِالرّحْمَة وَارْزقْنى فیه التّوْفیقَ وَالعِصْمَة وَطَهّر قلْبى مِنْ غَیاهب التّهمة یا رَحیماً بِعِبادِهِ المؤمِنینَ: خدایا فراگیر مرا در این ماه به مهر خود و روزیم کن در آن، به توفیق خودنگهدارى و پاک کن دلم را از تیرگی هاى تهمت، اى مهربان نسبت به بندگان مؤمن خود.

شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان

مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز اول این دعا می گوید: اللَّهُمَّ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ؛ ای خدا من را به رحمت خودت بپوشان؛ غش به معنی مخفی کردن است؛ اگر کسی عیب جنس را بپوشاند، در اصطلاح می‌گویند: غش در معامله کرده است و در حدیث آمده است که: لَیْسَ مِنَّا مَنْ غَشَّ مُسْلِماً: کسی که آب در شیر می‌ریزد، به مردم می‌فروشد، مسلمان نیست؛ کسی که مال عیب‌دار را به دیگری می‌فروشد و عیب آن را مخفی می‌کند، مسلمان نیست و همچنین آدمی خیر هم نمی‌بیند. اگر رحمت الهی شامل حال ما بشود، خیر زیادی به ما می‌رسد.

سه خصلت مؤمن/ ذکری از گنج های بهشت و رهایی از وسواس

وی در شرح این فراز از دعا وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ وَ الْعِصْمَةَ، به حدیثی از امام جوادالائمه(ع) اشاره کرده و می گوید: امام جواد(ع) فرمودند: مؤمن به سه خصلت محتاج است که اولین آنها توفیق است. دوم، مؤمن به واعظ درونی محتاج است تا همیشه حواس او جمع باشد و از احوال دنیا عبرت آموزی کند؛ همیشه به خودتان بگویید که تا کی از خدا غافل هستی؟ سوم، هر کس که تو را نصیحت می‌کند، از او بپذیر، هرچند که خود آن شخص اهل عمل نباشد؛ مثلاً اگر شخصی سیگار می‌کشد و به شما می‌گوید: من سیگاری هستم ولی تو سیگاری نشو، این نصیحت را از او قبول کنید.

این استاد فقید اخلاق در شرح فراز پایانی دعای روز بیست و نهم رمضان تأکید می کند: وَ طَهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیَاهِبِ التُّهَمَةِ؛ خدایا قلب من را از آلودگی‌های شک پاکیزه کن؛ یعنی من گرفتار شک نباشم؛ بعضی‌ها دچار شک هستند و وسوسه خناس به سراغ ایشان می‌آید و از مبداء تا معاد انسان را در شک می‌اندازد؛ خدایا من را از این گرفتاری نجاتم بده. کسانی که گرفتار وسوسه هستند و در همه مسائل شک می‌کنند، روزی ۱۰۰مرتبه ذکر شریف لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم را بگویند. پیامبر(ص) خطاب به سلمان می‌فرمایند: اَکثِر مِن قولِ لا حَول و لا قوة ... این ذکر را زیاد بگو، فاِنَها کَنزٌ مِن کُنوزِ الجَنة: این ذکر از گنج‌های بهشت است.

یَا رَحِیماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِین؛ ای خدایی که نسبت به بنده‌های مؤمنت، اهل ترحم و مهربانی هستی، این دعاهای من را اجابت کن.

افکارنیوز