08/05/1392

شرح مختصر دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان

خداوندا در این روز مرا به سوی رضا و خشنودی خود راهنمایی کن و شیطان را بر من مسلط مگردان و بهشت را منزل و مقامم قرار ده، ای برآورنده حاجات معرفت و مشتاقان حق و حقیقت.

در دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان می خوانیم: اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِک دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین: خداوندا در این روز مرا به سوی رضا و خشنودی خود راهنمایی کن و شیطان را بر من مسلط مگردان و بهشت را منزل و مقامم قرار ده، ای برآورنده حاجات معرفت و مشتاقان حق وحقیقت.

شرح دعای روز بیست و یکم ماه رمضان

مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز بیست و یکم ماه رمضان می گوید: در دعای توسل 14 حجت خدا را قسم می دهیم و از آنان استمداد می جوییم. ائمه هدی(علیهم السلام) چراغ راه بشریت هستند و دلیل و راهنمای همه. در دعای امروز از خدای خویش می خواهیم راهنمایی برای کسب رضایت در پیش راهمان قرار دهد. خداوندی که چگونه بودن و تلاش برای الهی شدن انسان را از او خواسته، راه وصال و راهنما را هم مشخص کرده است. وی با تأکید بر اینکه رضایت خداوند در گرو رضایت بندگان است، یادآور می شود: در این دعا از خداوند می‌خواهیم که: خدایا کاری کن که از من توفیقات و کارهایی سر زند که تو از من راضی باشی. حدیث داریم اگر می‌خواهید بدانید که خدا از شما راضی است یا نه، اول ببینید در دلتان از خداوند راضی هستید یا خیر؟! اگر شما از خدا کاملاً راضی بودید، بداند که خدا هم از شما راضی است. متأسفانه اکثر ما آدم‌ها از خدا ناراضی هستیم و در زندگی چون و چرا برای خداوند می‌آوریم. چرا خدا به من نداد به او نداد! چرا؟ چرا؟ چرا ...

این استاد فقید اخلاق تأکید می کند که حدیثی داریم که می‌فرماید: شما همچون مریض هستید و خداوند طبیب شما است. دکتر چکار می‌کند؟! برای هرکسی نسخه‌ خاص حال و اوضاع بیمارش را می‌دهد و مریض حق اعتراض ندارد، چرا که می‌داند دکتر بهتر و بیشتر از او به اوضاع آگاه است و می‌داند که چه باید بکند. ما هم باید پیش خداوند همین جور باشیم؛ اگر به کسی چیزی داده و به من نداده، بدانیم و یقین داشته باشیم که به صلاحمان است که چنین می‌کند. همان طور که دکتر صلاح هر کس را می‌داند و به او می‌دهد، خداوند هم صلاح ما را می‌داند که می‌دهد یا نمی‌دهد.

تسنیم