29/04/1392

پایان سومین دوره طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه بوعلی سینا

مراسم اختتامیه این دوره از طرح مذکور، جمعه شب(28تیر92) در محل باغ دانشگاه برگزار شد.

موضوع دانش افزایی تخصصی برای اعضاء هیأت علمی شرکت کننده در طرح به منظور آشنایی آنان با آخرین یافته های علمی در رشته های مختلف و بازآموزی علوم تخصصی مدنظر قرار گیرد

رئیس دانشگاه در این مراسم، ضمن عرض خوش آمد و ابراز تشکر به همه شرکت کنندگان در طرح و دست اندرکاران آن، به طور ویژه از مدرسان این دوره از طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه بوعلی سینا تقدیر کرد و با اشاره به مشارکت اعضاء هیأت علمی در مباحث ارائه شده در کارگاه ها گفت: خاطرات خوب این کارگاه ها و کلاس ها از یاد شرکت کنندگان نخواهد رفت. وی ضمن تمجید از فضای صمیمی و همراه با اعتماد و وحدت که در طول اجرای طرح مشاهده شد، این ایام را یکی از بهترین موقعیت های به وجود آمده جهت گفتگو با اعضاء هیأت علمی شرکت کننده در طرح و برقراری ارتباط دوستانه بین شرکت کنندگان از رشته های مختلف خواند.

دکتر زلفی گل با تأکید بر اینکه علاوه بر بصیرت افزایی و معرفت افزایی، دانش افزایی تخصصی نیز مورد نیاز می باشد، اضافه کرد: پیشنهاد داریم که در دوره های بعدی اجرای طرح ضیافت اندیشه استادان، موضوع دانش افزایی تخصصی برای اعضاء هیأت علمی شرکت کننده در طرح با استفاده از پتانسیل انجمن های علمی رشته های مختلف به منظور آشنایی آنان با آخرین یافته های علمی در رشته های مختلف و بازآموزی علوم تخصصی مدنظر قرار گیرد. وی در پایان از همه کسانی که زحمت برگزاری خوب طرح را متحمل شدند، تشکر کرد و با تأکید بر اینکه مجموعه دانشگاه و عوامل طرح، حداکثر تلاش خود را برای برگزاری شایسته طرح بکار بستند، از کاستی ها و نواقص احتمالی موجود در حین اجرای طرح، عذرخواهی کرد.

دانشگاه بوعلی سینا همواره یکی از دانشگاه های پراستقبال از طرح ضیافت بوده است

مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در سخنان کوتاه خود در این مراسم، از رئیس دانشگاه، دبیر سومین دوره طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه بوعلی سینا، مدرسان، اعضاء هیأت علمی شرکت کننده در طرح و کلیه عوامل اجرایی تشکر کرد. حجت الاسلام و المسلمین رستمی تأکید کرد: در طول سه سال اجرای این طرح، دانشگاه بوعلی سینا همواره به عنوان یکی از دانشگاه های پراستقبال از این طرح مطرح بوده است.

برگزاری حدود 330 ساعت کارگاه آموزشی با حضور 240 نفر از اعضاء هیأت علمی

در ادامه دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه بوعلی سینا و دبیر سومین دوره طرح ضیافت اندیشه استادان، گزارشی اجمالی از برنامه های مختلف انجام شده در طول این دوره از طرح، برای حضار ارائه نمود. وی نیز ضمن تقدیر از همه دست اندرکاران و شرکت کنندگان در طرح با معرفی مجدد مسؤولین طرح، به بیان اهم فعالیت های انجام شده توسط هر معاونت پرداخت. دکتر قائمی با اشاره به اینکه آقایان حجت الاسلام طالقانی، دکتر رضوان، دکتر عنبریان، دکتر شهبازی و مهندس دمقی به ترتیب تصدی معاونت های آموزش، فرهنگی، ورزشی، نمایندگی حوزه ریاست و معاونت پشتیبانی را بر عهده داشتند، گفت: جمعا حدود 330 ساعت کارگاه آموزشی با حضور 240 نفر از اعضاء هیأت علمی در طول این دوره از طرح برگزار شد. در بخش فرهنگی نیز 8 سخنرانی علمی و فرهنگی با موضوعات مختلف، دو مسابقه قرآنی، 4 حلقه هم اندیشی، برنامه های ویژه خانواده ها و فرزندان شرکت کنندگان در طرح، مشاوره، شرکت در نمازجمعه و بازدید از موزه دفاع مقدس اجرا گردید. دبیر سومین دوره طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به مسابقات ورزشی برگزار شده در ایام برگزاری طرح، گفت: 188 نفر نیز در این مسابقات شرکت کردند، ضمن آن که در این مدت 350 نفر نیز از استخر دانشگاه استفاده نمودند.

اجرای طرح ضیافت اندیشه با هدف معرفت افزایی و مهارت افزایی، راهکاری برای رفع برخی اشکلات در زمینه های معرفتی، مهارتی و فرهنگی

در این مراسم یکی از مدرسان کارگاه های برگزار شده در طول طرح، با اشاره به حضور خود در ده دانشگاه دیگر مجری طرح ضیافت اندیشه استادان، دانشگاه بوعلی سینا را واجد مدیریت و برنامه های خوب خواند و به مسؤولین برگزاری طرح تبریک گفت. دکتر کافی برگزاری طرح ضیافت اندیشه را معطوف به وجود برخی اشکلات در زمینه های معرفتی، مهارتی و فرهنگی در بین اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها خواند و اجرای این طرح با هدف معرفت افزایی و مهارت افزایی را راهکاری برای رفع مشکلات مذکور قلمداد کرد و تأکید نمود: این تلقی که حاکمیت از طریق این طرح به دنبال حاکم کردن گفتمان خود در دانشگاه ها است، صحیح نیست.

محاسن طرح و پیشنهادات شرکت کنندگان

در ادامه دکتر یوسف زاده به نمایندگی از شرکت کنندگان در طرح، به بیان نکاتی به عنوان نقاط مثبت طرح پرداخت و پیشنهاداتی جهت برگزاری هر چه بهتر طرح در دوره های آتی ارائه نمود. به گفته وی خروج طرح از حالت اجبار به حالت شرکت داوطلبانه، ایجاد فرصت هم اندوزی، ایجاد فرصت طرح دیدگاه های مختلف و حتی رقیب، ارائه تصویری مصداقی و روشن از آموزه های دینی و مبارزه با برخی کج فهمی ها، ایجاد زبان مشترک بین اساتید حوزه و دانشگاه، جامع بودن برنامه ها و مدیریت توانمند دوره، از جمله نکات مثبت این طرح می باشد. دکتر یوسف زاده ادامه داد: تمسک به نیازسنجی با شیوه های علمی به جای نظرسنجی های آنی جهت تعیین عناوین دوره، لزوم برنامه ریزی کارگاه ها بر اساس نیازهای عام و خاص شرکت کنندگان، برگزاری گفتمان های دوسویه در قالب میزگردها، اعلام قبلی منابع یا سرفصل ها جهت مشارکت بهتر شرکت کنندگان در مباحث، توجه به تناسب بین محتواها و زمان در نظر گرفته شده، تشویق شرکت کنندگان فعال، افزایش عناوین و ارائه نتایج کلی هر کارگاه در قالب چند اسلاید یا مطلب کوتاه، از جمله مواردی است که در صورت توجه به آنها، شاهد برگزاری بهتر دوره های آینده طرح خواهیم بود.

پایان بخش این مراسم تقدیر از مدرسین کارگاه های طرح، قرعه کشی جهت تعیین برندگان مسابقه دقایقی با قرآن و تقدیر از برگزیدگان مسابقه فوتسال طرح ضیافت بود که با حضور مسؤولین دانشگاه انجام شد. گفتنی است در حاشیه مراسم، نمایشگاه هایی از کتب فرهنگی و نقاشی های فرزندان اعضاء هیأت علمی شرکت کننده در طرح برگزار شد که از جمله نکات قابل توجه آن، فروش این نقاشی ها به اولیاء در راستای کمک به کودکان بی سرپرست بود. همچنین جوائز نقدی برندگان مسابقه پیامکی از قرآن مجید، برگزیدگان مسابقه دقایقی با قرآن، برگزیدگان نشست های فرهنگی خانواده ها و نیز هدایای فرزندان شرکت کننده در برنامه های ویژه طرح، به آنها اعطا گردید.