22/04/1392

تقویم مناسبت های مهم ماه مبارک رمضان

رمضان، بهار عبادت و ماه تعلیم و تربیت، ماه طهارت و پاکى و ماه تقوا و خودسازى است؛ ماهى که مراحل قرب الهى و سیر و سلوک الى اللّه را با گام‌هاى سریع و استوار مى توان پیمود. علاوه بر این، برخی وقایع و مناسبت ها در این ماه مبارک قرار گرفته که به اهم آنها در ادامه اشاره شده است:

*هفتم ماه: وفات ابوطالب عموی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و پدر امام علی(علیه‌السلام)

*دهم ماه: مصادف با وفات حضرت خدیجه کبرى(علیها‌السلام)؛ همسر پیامبر اسلام(ص) و یکى از بزرگترین زنان جهان(در سال دهم بعثت)

*پانزدهم ماه: روز ولادت سبط اکبر رسول خدا(صلى الله علیه وآله)، حضرت امام حسن مجتبى(علیه‌السلام) (در سال سوم هجرى)-شهادت شهید ثانی از علمای بزرگ شیعه و اسلام

*هفدهم ماه: سالروز پیروزى در جنگ بدر در سال دوم هجرى-سالروز بنیان گذاری مسجد مقدس جمکران

*نوزدهم ماه: سالروز ضربت خوردن امیر مؤمنان على(علیه‌السلام) به دست ابن ملجم اشقى الآخرین(در سال چهلم هجرى)

*بیستم ماه: سالروز فتح مکه

*بیست و یکم ماه: سالروز شهادت مولاى متّقیان، امیر مؤمنان على بن ابى طالب(علیه‌السلام) در سال چهلم هجرى

*بیست و سوم ماه: شب 23 ماه، به احتمال بسیار زیاد، شب قدر است. گرچه شب‌های 19 و 21 نیز به احتمال زیاد، ممکن است شب قدر باشند. یعنی احتمال قدر بودن شب 23 بیشتر از شب 21 است و احتمال قدر بودن شب 21 بیشتر از شب 19 است و احتمال قدر بودن شب 19 بیشتر از شب های دیگر است.

*بیست و هفتم ماه: سالروز درگذشت علامه محمد باقر مجلسی(ره) از علمای بزرگ

*بیست و نهم ماه: سالروز غزوه حنین