18/04/1392

حلول ماه مبارک رمضان مبارک

اینک ماه خير و برکت، ماه نزول رحمت، ماه مهماني و ضيافت الهي، بار ديگر ما را به يک فضاي معنوي غيرقابل وصف مي کشاند. ماهی که در آن به فرموده امام صادق(ع)، خواب روزه دار عبادت، خاموشي او تسبيح، عمل وي پذيرفته شده و دعاي او مستجاب است.

ماه خداوند فرا رسید، ماهی که رسول اعظم اسلام(ص) خطبه‌ای ویژه درباره آن خواندند و زوایای آن را برای مردم و نه تنها مسلمانان در طول تاریخ، تبیین نمودند. در قرآن مجید، تنها نام شهر رمضان آمده و از دیگر ماه‌های یازده‌گانه سال، یادی نشده است و در آیات روزه ١٨٥ سوره بقره، به گوشه‌ای از احکام و فلسفه آن، اشاره شده است. ماه مبارک رمضان که با خود نام‌های دیگر اسلام، قیام، توبه، ضیافت، تمحیص دارد، فرصتی است تا از دستاوردهای آن بهره گیریم و حقایق بلند آن را برای دیگران بازگوئیم.

همگان می‌دانیم، روزه ماه مبارک رمضان، سوژه‌ای است و مدخل و کلیدی است برای دیدن و شنیدن و گفتن و دست یافتن حقایق دینی و معنوی؛ تکوینی باشد یا تشریعی، عرفانی باشد یا اخلاقی، تاریخی باشد یا سیاسی و اجتماعی، برای خودسازی و یا جامعه‌سازی، روزه اسمی از طلوع فجر شروع می‌شود تا مغرب شرعی ادامه دارد و در آن، اجتناب از خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها و برخی لذات جسمی و غریزی وجود دارد، ولی در ورای این عبادت الهی، الصوم لی و انا اجری به که باریتعالی فرموده: روزه برای من است و من پاداش‌دهنده و یا پاداش آن می‌باشم، حقایق بلندی دارد که باید متفکران و مفسران و محدثان و جامعه‌شناسان و روان‌شناسان و عارفان و صاحبان مکتب‌های اخلاقی و تربیتی، بگویند و بنویسند و توضیح دهند. اینک ماه خير و برکت، ماه نزول رحمت، ماه مهماني و ضيافت الهي، بار ديگر ما را به يک فضاي معنوي غيرقابل وصفي مي کشاند. ماهی که در آن به فرموده امام صادق(ع)، خواب روزه دار عبادت، خاموشي او تسبيح، عمل وي پذيرفته شده و دعاي او مستجاب است.

ماه رمضان، ماه نزول آيه هاي سبحاني و ارتباط ملك و ملكوت در نزديك ترين افق براي عروج ارواح روحاني است. ماه رمضان، ماه از منيت و ماديت بريدن و پركشيدن در هواي لاهوت و گردش هاي روحاني است. ماه رمضان، بهار سالكان الي الله و آغاز شكوفايي غنچه هاي عشق و معرفت در بوستان سينه هاي سودايي است. ماه رمضان، ماه برچيده شدن بساط شياطين از عرصه زندگي اولاد آدم و حضور ملموس ملائك در اطراف صائمين مشتاق شيدايي است. ماه رمضان، ماه كشيده شدن خط گذشت و غفران الهي بر خطاهاي گناهكاران در سايه الغوث الغوث هاي عمق جاني است. ماه رمضان، ماه چيده شدن مائده هاي آسماني بر سفره جان هاي رسته از خاك و متصل به انوار اهورايي است. ماه رمضان، ماه شكستن بت هاي نفس و سجده عشق بر درگاه عاشق و معشوق آفرين نامتناهي است. ماه رمضان، ماه مفروش كردن قدوم شب قدر با اشك هاي شوق براي درك زيباترين لحظه حيات انساني است. ماه رمضان، ماه يتيم شدن تاريخ در طوفان نفاق و ضربت خوردن اميرالمؤمنين(ع) و عروج جان جهاني است.

ماه رمضان، ماه درك دقيق تر حضور امام زمان(عج) براي آمادگي بهتر جهت ظهور منجي آخرالزماني است! ماه رمضان، مائده‌هاي آسماني را بر سفره دل عارفان حقيقت‌جو مي‌چيند. ماه رمضان، ميدان جهاد اکبر انسان و عرصه نبرد سرنوشت‌ساز اوست. ماه رمضان، موسم رويش گل‌هاي ايثار و فداکاري در بوستان دل مؤمنان است. ماه رمضان، ماه نزول باران غفران الهي بر کوير دل‌هاي گناه‌آلود است. ماه رمضان، ماهي است که انسان‌هاي زميني مورد اکرام فرشتگان آسماني قرار مي‌گيرند. ماه رمضان، کوله‌بار معنويت صائمان را سرشار از يافته‌هاي عرفاني مي‌کند. ماه رمضان، عرصه تمرين استقامت در ميدان صبر و شکيبايي است. ماه رمضان، تارک خويش را به زيور شهادت قافله سالار قبيله تنهايي آراسته است. ماه رمضان، ماه بيداري در سايه دين‌داري است. ماه رمضان، ماه انقلاب درون به خاطر پيروزي نور بر ظلمت است.

حلول ماه مبارك رمضان، بهار قرآن، ماه عبادت هاي عاشقانه و نيايش هاي عارفانه و بندگي خالصانه را به همه به ویژه دانشگاهیان معزز تبريك عرض می نمائیم. انشاءالله بتوانيم از بركات اين ماه، ذخيره خيري براي آخرت خود كسب كنيم.