03/04/1392

40 حدیث از امام زمان(عج)

به مناسبت عید بزرگ نیمه شعبان، از ميان كلمات و سخنانِ آن منجی بشريّت و امام مهدی موعود(عج)، چهل حديث برگزيده كه هر يك رهنمودی بزرگ و امّيد بخش است، به جويندگان هدايت و منتظران ظهورش تقديم می گردد:

*ما در رعايت حال شما كوتاهی نمی كنيم و ياد شما را از خاطر نبرده ايم، كه اگر جز اين بود، گرفتاری ها به شما روی می آورد و دشمنان، شما را ريشه كن می كردند. از خدا بترسيد و ما را پشتيبانی كنيد.

*هر يك از شما بايد به آنچه كه او را به دوستی ما نزديك می سازد، عمل كند و از آنچه كه خوشايند ما نبوده و خشم ما در آن است، دوری گزيند، زيرا خداوند به طور ناگهانی انسان را می گيرد، در وقتی كه توبه برايش سودی ندارد و پشيمانی او را از كيفر ما به خاطر گناهش نجات نمی دهد.

*از خدا بترسيد و تسليم ما شويد و كارها را به ما واگذاريد، بر ماست كه شما را از سرچشمه، سيراب برگردانيم، چنان كه بردن شما به سرچشمه از ما بود، در پی كشف آنچه از شما پوشيده شده، نرويد. مقصد خود را با دوستی ما بر اساس راهی كه روشن است، به طرف ما قرار دهيد.

*خداوند مقدّر فرموده است كه حقّ به مرحله نهايی و كمال خود برسد و باطل از بين رود، و او بر آنچه بيان نمودم، گواه است.

*خداوند متعال، خلق را بيهوده نيافريده و آنان را مهمل نگذاشته است، بلكه آنان را به قدرتش آفريده و برای آنها گوش و چشم و دل و عقل قرار داده، آن گاه پيامبران را كه مژده دهنده و ترساننده هستند، به سويشان برانگيخت تا به طاعتش دستور دهند و از نافرمانی اش جلوگيری فرمايند و آنچه را از امر خداوند و دينشان نمی دانند، به آنها بفهمانند و بر آنان كتاب فرستاد و به سويشان فرشتگان برانگيخت تا آنها ميان خدا و پيامبران ـ به واسطه تفضّلی كه بر ايشان روا داشته ـ واسطه باشند.

*هرگاه خداوند به ما اجازه دهد كه سخن گوييم، حقّ ظاهر خواهد شد و باطل از ميان خواهد رفت و خفقان از [سرِ] شما برطرف خواهد شد.

*حضرت مهدی(عليه السلام) در خصوص كسانی كه در جستجوی ایشان بوده اند تا به حاكم جور تحويلشان دهند، فرموده اند: آن كه بكاود، بجويد و آن كه بجويد، دلالت دهد و آن كه دلالت دهد، به هدف رسد و هر كه [در مورد من] چنين كند، شرك ورزيده است.

*ظهوری نيست، مگر به اجازه خداوند متعال و آن هم پس از زمان طولانی و قساوت دل ها و فراگير شدن زمين از جور و ستم.

*آگاه باشيد به زودی كسانی ادّعای مشاهده(نيابت خاصّه) مرا خواهند كرد. آگاه باشيد هر كس قبل از خروج سفيانی و شنيدن صدای آسمانی، ادّعای مشاهده مرا كند، دروغگو و افترا زننده است؛ حركت و نيرويی جز به خدای بزرگ نيست.

*دنيا فنا و زوالش نزديك گرديده و در حال وداع است، و من شما را به سوی خدا و پيامبرش ـ كه درود خدا بر او و آلش باد ـ و عمل به قرآنش و ميراندن باطل و زنده كردن سنّت، دعوت می كنم.

*من باقيمانده از آدم و ذخيره نوح و برگزيده ابراهيم و خلاصه محمّد(درود خدا بر همگی آنان باد) هستم.

*ستمگران پنداشتند كه حجّت خدا از بين رفته است، در حالی كه اگر به ما اجازه سخن گفتن داده می شد، هر آينه تمام شكّ ها را از بين می برديم.

*خدمتكار حضرت مهدی(عليه السلام) گويد: آن حضرت به من فرمودند: آيا تو را در مورد عطسه كردن بشارت دهم؟ گفتم: آری. فرمودند: عطسه، علامتِ امان از مرگ تا سه روز است.

*هيچ چيز مثل نماز، بينی شيطان را به خاك نمی مالد، پس نماز بخوان و بينی شيطان را به خاك بمال.

*تصرّف در مال هيچ كس بدون اجازه او جايز نيست.

*پناه به خدا می برم از نابينايی بعد از بينايی و از گمراهی بعد از راهيابی و از اعمال ناشايسته و فرو افتادن در فتنه ها.

*حقّ با ما و در ميان ماست، كسی جز ما چنين نگويد، مگر آن كه دروغگو و افترا زننده باشد.

*امّا ظهور فرج، موكول به اراده خداوند متعال است و هر كس برای ظهور ما وقت تعيين كند، دروغگوست. و امّا گفته كسانی كه پنداشته اند امام حسين(عليه السلام) كشته نشده، كفر و دروغ و گمراهی است.

*همانا خداوند متعال، كسی است كه اجسام را آفريده و ارزاق را تقسيم فرموده، او جسم نيست و در جسمی هم حلول نكرده، چيزی مثل او نيست و شنوا و داناست.

*ائمه(علیهم السلام): خداوند با ماست، و به جز ذات پروردگار به چيزی نياز نداريم، و حقّ با ماست. اگر كسانی با ما نباشند، هرگز در ما وحشتی ايجاد نمی شود، ما دست پرورده های پروردگارمان، و مردمان، دست پرورده های ما هستند.

*دانش، دانشِ ماست، از كفرِ كافر، گزندی بر شما نيست.

*اگر شيعيان ما ـ كه خداوند آنها را به طاعت و بندگی خويش موفّق بدارد ـ در وفای به عهد و پيمان الهی اتّحاد واتّفاق می داشتند و عهد و پيمان را محترم می شمردند، سعادت ديدار ما به تأخير نمی افتاد و زودتر به سعادت ديدار ما نائل می شدند.

*حضرت مهدی(عليه السلام) به محمّد بن علی بن هلال كرخی فرموده اند: نادانان و كم خردان شيعه و كسانی كه بال پشه از دينداری آنان محكمتر است، ما را آزردند.

*من از افرادی كه می گويند: ما اهل بيت[مستقلاّ از پيش خود و بدون دريافت از جانب خداوند] غيب می دانيم و در سلطنت و آفرينش موجودات با خدا شريكيم، ما را از مقامی كه خداوند برای ما پسنديده بالاتر می برند، نزد خدا و رسولش، بيزاری می جويم.

*سجده شكر از لازم ترين و واجب ترين مستحبّات است.

*فضيلت دعا و تسبيح بعد از نمازهای واجب در مقايسه با دعا و تسبيح پس از نمازهای مستحبی، مانند فضيلت واجبات بر مستحبّات است.

*سجده بر قبر جايز نيست.

*خودت را [برای خدمت] در اختيار مردم بگذار، و محلّ نشستن خويش را درِ ورودی خانه قرار بده، و حوائج مردم را برآور.

*وجود من برای اهل زمين، سبب امان و آسايش است، همچنان كه ستارگان سبب امان آسماناند.

*در پيشامدهای مهمّ اجتماعی به راويان حديث ما مراجعه كنيد، زيرا كه آنان حجّت من بر شما هستند و من هم حجّت خدا بر آنان هستم.

*هريك از پدرانم بيعت يكی از طاغوت های زمان به گردنشان بود، ولی من در حالی قيام خواهم كرد كه بيعت هيچ طاغوتی به گردنم نباشد.

*كيفيّت بهره وری از من در دوران غيبت، مانند كيفيّت بهره وری از آفتاب است هنگامی كه ابر آن را از چشم ها پنهان سازد.

*راستی كه مقدّرات خداوند متعال، مغلوب نشود و اراده الهی مردود نگردد و چيزی بر توفيق او پيشی نگيرد.

*امّا علّت و فلسفه آنچه از دوران غيبت اتّفاق افتاده [كه درك آن برای شما سنگين است] آن است كه خداوند در قرآن فرموده: ای مؤمنان از چيزهايی نپرسيد كه اگر آشكارتان شود، بدتان آيد.

*علم و دانش ما به خبرهای شما احاطه دارد و چيزی از اخبار شما بر ما پوشيده نمی ماند.

*برای تعجيل فَرَج زياد دعا كنيد، زيرا همين دعا كردن، فَرَج و گشايش شماست.

*درهای سؤال را از آنچه كه مطلوب شما نيست، ببنديد.

*من آخرين نفر از اوصيا هستم، خداوند به وسيله من بلا را از خانواده و شيعيانم برطرف می گرداند.

*زمين خالی از حجّت خدا نيست، يا آشكار است و يا نهان.

*هرگاه عَلَم و نشانه ای پنهان شود، عَلَم ديگری آشكارگردد، و هر زمان كه ستاره ای افول كند، ستاره ای ديگر طلوع نمايد.