تعداد بازدید :10190171

23/03/1392

انتخابات از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی

در آستانه برگزاری انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری قرار داریم. به همین مناسبت گزیده ای از سخنان رهبر معظم انقلاب در زمینه انتخابات در ادامه درج شده است:

*فضای انتخابات، باید فضای سالمی باشد؛ فضای تبلیغات، باید با فضای پروپاگاندهای معمول دنیا تفاوت داشته باشد.

*از طرف علاقه مندان به نامزدهای انتخاباتی گوناگون، بداخلاقی های انتخاباتی، شایسته ی ملت ما نیست؛ تهمت زدن آدم های مؤمن را، مصونیت دار از لحاظ اسلامی و شرعی را؛ در معرض هتک آبرو قرار دادن در شبنامه ها، در مطبوعات، در پایگاه های اینترنتی و غیره، این ها اصلا مصلحت نیست.

*من به طور جد از همه کسانی که نسبت به نامزدهای مختلف علاقه مندی ای دارند، درخواست می کنم، اصرار می کنم که این علاقه مندی خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم کردن دیگران نشان ندهید. هرچه می خواهید، از نامزد مورد علاقه خودتان تمجید کنید، تعریف کنید؛ اما دیگران را تخریب نکنید. این علامت بدی است.

*انتخابات یک عرصه ظهور و بروز وحدت ما، عقلانیت ما، شعور ملی ما می تواند قرار بگیرد. بعضی خیال می کنند انتخابات، زمزمه های انتخابات، فضای انتخاباتی، مایه اختلاف است؛ نه، می تواند مایه اتحاد باشد؛ می تواند تشجیع کننده به سرعت عمل و پیشرفت باشد؛ با رقابت مثبت.

*توصیه این جانب به جریان ها و گروه ها و احزاب سیاسی آن است که بحث دل آزار برنده و بازنده را به کنار بگذارند و به اختلافات دشمن شادکن دامن نزنند، برنده این انتخابات ملت است و همه کسانی که در انتخاب شرکت داشته اند، اعم از آنها که خود یا نامزد مورد علاقه شان رأی آورده یا نیاورده اند، همه برنده اند.

*من خواهش می کنم همیشه، در همه دوران ها، انتخابات ها را وسیله ای قرار بدهید برای قوت ملی، برای افزایش اقتدار ملی؛ نه برای تضعیف نظام و تضعیف آبروی ملت.

*انتخابات مال ملت ایران است، مال جمهوری اسلامی است، مال اسلام است؛

*من از نامزدهای انتخاباتی خواهش می کنم در تبلیغات، حرف های واقعی بزنند و کارهایی که می توانند انجام دهند و آنچه واقعا عقیده شان هست، آن را به مردم بگویند. مردم را آزاد بگذارند تا هرکس را خواستند، انتخاب کنند. در این تبلیغات، خرج و اسراف هم نشود.

*مردم توجه باید داشته باشند که تبلیغات رنگین و متنوع ملاک نیست؛ وعده های غیرعملی ملاک نیست.

*انتخابات باید سالم باشد، رقابتی باشد. رقابت غیر از خصومت است، رقابت غیر از تهمت زنیِ متقابل است؛ اینها را باید همه مواظب باشیم.

*همه نامزدهای انتخابات و همه هوادارانشان، خودشان را در مقابل توطئه احتمالی دشمن مسؤول امنیت بدانند. انتخابات را متهم نکنند؛ کسی آب به آسیاب دشمن نریزد؛ در تبلیغات، القاء فضای اختلاف و ناامیدی نشود، تا ان شاءاللَّه انتخابات خوبی داشته باشیم.

*مردم باید به فکر شناخت اصلح باشند؛ چون امر کوچکی نیست. مسأله انتخابات، مسأله سپردن سرنوشت بخش عمده امکانات کشور به یک نفر و یک مجموعه است.

*همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهی است، انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهی است. قبلا هم گفتیم که تفاضل و لو کم باشد، در این قضیه بسیار است. باید بگردید، بین خودتان و خدا حجّت پیدا کنید

*آن کسانی که به وسیله شورای نگهبان صلاحیت آنها اعلام می ‏شود، معنایش این است که این از حداقل صلاحیت مورد نیاز برخوردار است. در بین این کسانی که اعلام می ‏شوند، افرادی هستند با صلاحیت های بالاتر، افرادی هستند در سطح پایین ‏تر. هنر ملت ایران و مردم شهرها و حوزه های انتخابیه این است که دقت کنند، نگاه کنند، بشناسند اصلح را، بهترین را انتخاب کنند.

*انتخابات یك ركن مهم نظام است و مردم‌سالاری دینی متكی به انتخابات است، بنابراین هر فردی كه به نظام اسلامی اعتقاد دارد، شركت در انتخابات را وظیفه خود می‌داند، حتی اگر انتقادهایی هم به برخی موارد داشته باشد.

*هر قدر حضور مردم در پای صندوق‌های رأی بالاتر باشد، اعتبار و ارزش ملت بالاتر می‌رود و امنیت و مصونیت كشور بیشتر و آینده ایران عزیز تأمین و تضمین می‌شود.

*انتخابات مظهر حضور مردم و محصول آن، مظهر رأی مردم و خواست مردم است؛ باید به آن احترام گذاشت.

*بنده اصرارم بر حضور حدّاكثری و عمومی ملت ایران به‌خاطر این است كه می‌بینم و می دانم كه حضور یكپارچه‌ مردم، حضور پرشوق و امیدوارانه و قدرتمندانه‌ مردم موجب می شود كه دشمن مأیوس بشود؛ وقتی دشمن مأیوس شد، كارآیی خود را از دست خواهد داد.

*من توصیه‌ی اوّل و اهمّم حضور در پای صندوق های رأی است؛ این از همه چیز مهم‌تر است برای كشور. ممكن است بعضی ها-حالا به هر دلیلی-نخواهند از نظام جمهوری اسلامی حمایت بكنند امّا از كشورشان كه می خواهند حمایت كنند، آنها هم باید بیایند پای صندوق رأی. همه باید بیایند.