12/02/1392

روز معلم مبارک

درباره مقام معلم، چه مي توان نوشت که کلمات هميشه کم مي آورد در مقامي که مولاي متقيان فرمود: من علمني حرفا فقد صيرني عبدا

بدون تردید، همه پیشرفت های معنوی و مادی بشر ریشه در تربیت افرادی دارد که از منبع زلال ایمان، معرفت، تعهد و ایثار معلم، سیراب می شوند. از این منظر کشور ما هم، وامدار همه معلمان و استادانی است که به حق، چراغ هدایت بشریت را به تأسی از پیامبر رحمت(ص)، روشن و فروزان نگاه داشته اند. روز معلم، یادآور شکوه و عظمت زنان و مردان پاکباخته ای است که در طول تاریخ در عرصه تعلیم و تربیت، زیباترین جلوه های عشق و ایثار را به نمایش گذاشته اند. به جرأت می توان گفت: معلمی شغل نیست؛ عشق است، ذوق است، ایثار و فداکاری است. هدف یک معلم، رسم تصویری از آینده برای متعلم نیست، بلکه راهی را نشان خواهد داد که متعلم، خود توانایی رسم تصویر آینده خود را داشته باشد.

دغدغه معلم همیشه این است که حیات بشر، بر مدار ارزش ها و کرامت انسانی بچرخد و شناخت خدا و مکتب و دین، همت اساسی آدمی باشد و هیچ بیگانه ای را مجال تجاوز به فرهنگ ارزشی دین و میهن فراهم نیاید. شاید نظر به این مهم است که برخی بزرگان گفته اند که: اگر کسی بتواند معلم خوبی باشد، خیانت کرده است اگر به کار خوب دیگری بپردازد. چرا که معلمی، مقام پیغمبری و تعلیم مقام خدایی است. در این مسیر خطیر، بزرگانی گام نهاده اند که نامشان بر تارک زمان می درخشد. علامه شهید استاد مرتضی مطهری(رحمه الله) از جمله همین طایفه مقدس است که در سنگر تعلیم و تعلم، به قله های رفیعی دست یافت تا آنجا که معمار انقلاب اسلامی ـ که خود معلمی بزرگ است ـ همه آثارش را مفید می داند و بهره برداری از آنها را سفارش می کند.

معلم در کلام امام خمینی(ره):

نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند.

تمام ملت باید معلم باشند؛ فرزندان اسلام تمام افرادش معلم باید باشند و تمام افرادش متعلم.

معلم در سخنان مقام معظم رهبری:

دست توانای معلم است که چشم انداز آینده ما را ترسیم می کند.

اگر می بینید که امیرمؤمنان، مولای متقیان علی(ع) می فرمایند: (من علمنی حرفاً فقد صیرنی عبداً؛ هرکس چیزی به من بیاموزد، مرا غلام خویش کرده است.) این بیان برای ما درس است تا معلمان، قدر خود را بدانند و تشخیص دهند که چقدر، وجود آنها در سرنوشت یک ملت مؤثر است.

معلم در کلام استاد مطهری:

معلم باید نیروی فکری متعلم را پرورش دهد و او را به سوی استقلال رهنمون شود. باید قوه ابتکار او را زنده کند؛ یعنی در واقع، کار معلم آتش گیره دادن است. فرق است میان تنوری که شما بخواهید آتش از بیرون بیاورید و در آن بریزید تا آن را داغ کنید و تنوری که در آن هیزم و چوب جمع است و شما فقط آتش گیره از خارج می آورید و آن قدر زیر این چوب ها و هیزم ها قرار می دهید که اینها کم کم مشتعل شود.

وسخن پایانی:

سلامت گفتم پیامم دادی، پیامت چراغ راه زندگیم شد و مرا به سرزمین نور و آگاهی هدایت کردی، ای آینیه تمام نمای عشق و محبت و ایثار

اندیشــه ام از تـو ســبز و آباد شده

از جهل وغـم ایـن فکـرتم آزاد شده

در مکتب پاک و شــاد استاد ببین

غــم رفـته زجانم ودلــم شاد شـده

از حضرت علیم مسألت داریم همه اعضاء محترم و معزز هیأت علمی دانشگاه، همواره در کسوت شریف معلمی و استادی با کلام نافذ و عزم راسخ و با تولید علم و دانش و پژوهش جهت آینده سازان این مرز و بوم با سرافرازی برای نیل به زندگی سعادتمندانه دنیوی و رستگاری اخروی، کوشا و پویا باشند.