11/02/1392

روز میلاد بنیانگذار جمهوری اسلامی مبارک باد

در روز بيستم جمادى الثانى 1320 هجرى قمرى مطابق با 30 شهريـور 1281 هجرى شمسى(24 سپتامپر 1902 ميلادى) امام روح الـلـه المـوسـوى الخمينـى(ره) پـاى بـر خـاكدان طبيعت نهاد.

او وارث سجاياى آباء و اجدادى بـود كه نسل در نسل در كار هـدايـت مردم وكسب مـعارف الهى كـوشيـده انـد. پـدر بزرگـوار امام خمينـی(ره)، مرحوم آيه الـله سيد مصطفى مـوسـوى از معاصريـن مرحـوم آيه الـلـه العظمـى ميرزاى شيـرازى(رض) بود و در خمـيـن ملجأ مردم و هادى آنان در امـور دينـى بـود. در حـالـي كه بيـش از 5 مـاه از ولادت روح الـلـه نمى گذشت، طاغوتيان و خوانين تحت حمايت عمال حكومت وقت نداى حق طلبـى پـدر را كه در برابر زورگـوئـي هايشان بـه مقاومت بـر خاسته بـود، با گلـوله پاسـخ گفـتـنـد و در مـسير خمـيـن به اراك، وى را بـه شهادت رسانـدنـد.

بديـن ترتبيب امام خـميـنى(ره) از اوان كـودكى با رنج يـتـيـمی آشـنا و با مفهوم شهادت روبرو گرديد. وى دوران كـودكـى و نـوجـوانى را تحت سرپرستى مادر مؤمـنـه اش(بانـو هاجر) كه خـود از خاندان علـم و تقـوا و از نـوادگان مـرحـوم آيـه الـلـه خـوانسـاری بوده است و همچنيـن نزد عمه مـكـرمه اش(صاحبـه خانم) كه بانـويى شجاع و حق‌جـو بـود سپرى كرد اما در سـن 15 سالگى از نعمت وجـود آن دو عزيز نيز محـروم گـرديد. اندكـى پـس از هجرت آيه الله العظمـى حاج شيخ عبد الكريـم حايرى يزدى(رحـمه الله عليه)، امام خمينى(ره) نيز رهـسپار حـوزه علميه قـم گرديد و به سرعت مراحل تحصيلات تكميلى علوم حـوزوى را نزد اسـاتيد حـوزه قـم طـى كرد. پس از رحلت آیت الله حائری، امام خمينـى(ره) به عـنـوان يـكـى از مـدرسيـن و مجتهديـن صـاحب رأى در فـقـه و اصـول و فلسفه و عرفــان و اخلاق شناخته مى شد. حضرت امام طى سال هاى طولانى در حوزه علميه قـم به تدريـس چنديـن دوره فقه، اصـول، فلسفه و عرفان و اخـلاق اسـلامى در فيضيه، مسجـد اعظم، مسجـد محمـديه، مـدرسه حـاج ملاصـادق، مسجد سلماسى و... همت گماشت و در حـوزه علميه نجف نيز قريب 14 سال در مسجـد شيخ اعظـم انصــــارى(ره) معارف اهل بـيت و فـقـه را در عالي ترين سطـوح تدريـس نمود و در نجف بـود كه بـراى نخـستـيـن بار، مبانـى نظرى حكـومت اسلامـى را در سلسله درس هاى ولايت فـقيه بازگـو نمود.

روحيه مبارزه و جهاد در راه خـدا ريـشـه در بينـش اعـتـقـادى و تربـيت و محيط خانـوادگى و شرايط سـيـاسى و اجـتماعى طـول دوران زندگى آن حضرت داشـتـه است. مـبارزات ايـشان از آغاز نـوجـوانـى آغـاز و سـيـر تكاملى آن به مـوازات تكـامـل ابـعاد روحى و عـلمى ايـشان از يكـسـو و اوضاع و احـوال سياسـى و اجتماعى ايـران و جـوامع اسـلامـى از سـوى ديگـر در اشكـال مخـتـلف ادامـه يـافـته است و در ســـال 41و1340 ماجراى انجمـن هاى ايالـتى و ولايـتى فرصـتـى پـديـد آورد تا ايـشان در رهبـري قـيام و روحـانيـت ايـفاى نقـش كنـد و بـديـن تـرتـيـب قـيـام سراسرى روحانيت و ملت ايـران در 15 خـرداد سال 1342 با دو ويـژگـى برجستـه يعنى رهـبرى واحد امام خمـيـنى(ره) و اسلامـى بـودن انگـيـزه ها و شعارها و هدف هـاى قيام، سرآغـازى شـد بر فـصـل نـويـن مـبارزات مـلـت ايران كه بـعد ها تحت نام انقلاب اسلامى در جهان شناخـتـه و معرفـى گردید.

بديـن ترتـيـب این ماجرا، تجربـه اى پيروز و گرانقدر براى ملت ايران به ويژه از آن جهـت بـود كـه طى آن ويـژگـي هـاى شخصيتـى را شناخـتـنـد كه از هر جهـت براى رهـبـرى امت اسلام شايسته بـود. امام خمينـى(ره) كه با دقـت شـرايط سياسـى جامعه و وضعـيـت حـوزه ها را زير نظر داشت و اطـلاعات خـويش را از طريق مطالـعه مـستمر كتب تاريخ معاصـر و مجلات و روزنـامـه هاى وقـت و رفـت و آمـد بـه تهـران و درك محضر بزرگانى همچون آيـه الـلـه مـدرس تكـميل مى كرد، دريافـته بـود كه تـنها نقـطـه امـيـد بـه رهـايـى و نجات از شـرايط ذلت بارى كه پـس از شكست مشروطيت و به خصـوص پـس از روى كار آوردن رضا خان پديد آمده است، بيدارى حوزه هاى عـلمـيـه و پيش از آن تضـميـن حيات حوزه ها و ارتبـاط معنـوى مـردم بـا روحـانيت مـى بـاشـد.

مبارزات مستمر امام با نظام طاغوتی، تبعید ایشان به ترکیه و از ترکیه به عراق را در پی داشت اما ایشان دست از مبارزه برنداشت تا اوجگیری انقلاب اسلامی در سال 1356 و قیام مردم را در پی داشت. هجرت امام خمینی (ره) از عراق به پاریس و بازگشت شکوهمندانه ایشان به ایران پس از 14 سال تبعید، زمینه ساز برچیده شدن حکومت طاغوت و استقرار نظام جمهوری اسلامی شد.

امام خمینی(ره) در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری آن، جلوه هایی کم نظیر و عالی از همه ویژگی های لازم و متصور برای رهبری دینی و سیاسی یک جامعه را به نمایش گذاشت و مدلی جدید به جهان ارائه نمود.