07/02/1392

حضور 40 تیم در اولین مسابقات ساختمان کاغذی

اولین مسابقه ساختمان کاغذی در کشور، روز 5شنبه 5 اردیبهشت ماه 92 به همت انجمن علمی دانشجویی معماری دانشگاه بوعلی سینا برگزار گردید.

در این مسابقه که با حضور 40 تیم برگزار شد، در نهایت 30 تیم موفق به ارائه سازه های خود شدند که 12 سازه به خاطر اشکالات آئین نامه ای، از مرحله داوری حذف شدند و در نهایت، سه گروه برتر مشخص شدند که عبارتند از:

گروه اول؛ گروه شماره 4 شرکت کننده در مسابقات از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند تهران و مؤسسه آموزش عالی میرعماد تهران، گروه افراز متشکل از: آقایان و خانم ها امیرحسین انصاری نسب، علیرضا ترابی اردکانی و نیره قربان وند

گروه دوم: گروه شماره 26 شرکت کننده در مسابقات از دانشکده هنر و معماری بوعلی سینا(رشته هنر و معماری)متشکل از: خانم ها مهدیه غلامی، حمیرا عسگری و فائزه عنایتی ضمیر

گروه سوم: گروه 16 شرکت کننده در مسابقات از دانشکده هنر و معماری بوعلی سینا(رشته هنر و معماری) متشکل از آقایان عمادالدین شاهرخ، وحید قمری و پدرام مقیمی

با توجه به برگزاری این مسابقه برای اولین بار در سطح کشور، گفتگویی با دبیر انجمن علمی دانشجویی معماری انجام شده است که در ادامه آمده است:

آقای احسان عرب انواری سخنان خود را چنین آغاز کرد: به نام یگانه معماری هستی؛ یکسال پیش همین حوالی بود که بعد از برگزاری مسابقه ی پل ماکارونی توسط انجمن علمی دانشجویی عمران، ما هم به فکر افتادیم تا مسابقه ای برگزار کنیم که وجه معمارانه ی آن بر وجه سازه ای آن بچربد. با ایده ی که استاد گران قدر دکتر عراقچیان داشتند و این پیشنهاد را به انجمن علمی دانشجویی معماری برای برگزاری آن دادند، ما هم مصمم شدیم مسابقه ای را به نحو احسن برگزار نماییم. مسابقه ای که هیچ گونه سابقه ای از برگزاری آن در کشورمان، مشاهده نشده بود و به جز چند کارگاه آموزشی در کشور های اروپایی و آمریکا، سابقه ای از آن به چشم نمی خورد. مسابقه، ساخت ستون بود و تیر. اجزایی که یک بنا را به پا می دارند و جان مایه مکان زندگی ما هستند. دانشجویان بایستی چهار ستون را با ارتفاع 40 سانتی متر و تیرهایی را به صورت طولی و عرضی می ساختند و به صورت یک کلاف مربع شکل40در40 سانتی متر، روی تیرها قرار می گرفتند. در پایان بچه ها 4 ستون ساخته بودند که 4 تیر روی آنها قرار گرفته شده بود.خلاقیت بچه ها در نحوه تعامل طراحی هسته سازه ای با پوسته بیرونی ستون ها بود، به گونه ای که اگر در بنایی قرار شد تیر و ستون نمایان باشد، از همین تمرین ها تجربیاتی را برای زیباسازی و جلوه نمایی آن عناصر به صورت اکسپوز، نمایان، داشته باشند تا خود آنها هم حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی ادامه داد: از آذر ماه 91 نامه نگاری ها برای برگزاری شروع شد و پس از پیگیری های کارشناس مسؤول محترم انجمن های علمی دانشجویی، حوالی اسفند ماه بود که با برگزاری و بودجه آن، موافقت شد و از همان زمان شروع به انجام تبلیغات آن در دانشگاه های استان و به طور محدود در برخی سایت های معماری کردیم. برای مسابقه به دلیل وجهه خاصی که داشت نیاز به یک مرجع اطلاع رسانی بود که به همت انجمن علمی، وبلاگی در خور جهت اطلاع رسانی ایجاد گردید که در شأن و اندازه مسابقه نیز بود و آخرین تحولات و اخبار آیین نامه ای و توضیحات مورد نیاز بر روی آن قرار می گرفت. در نهایت زمان ثبت نام به اتمام رسید و جمعا 40 گروه یک تا سه نفره و در مجموع 90 نفر، ثبت نام کردند که در این بین یک گروه از تهران، یک گروه از نایین اصفهان، یک گروه از دانشگاه توسعه آبادانی و آزاد اسلامی واحد همدان، یک گروه از دانشگاه جهاد اسلامی همدان و باقی گروه ها از دانشگاه بوعلی سینا در مسابقه شرکت کردند.

دبیر انجمن علمی دانشجویی معماری دانشگاه افزود: به طور قطع می توانم بگویم برنامه ریزی ها جهت برگزاری مسابقه در نوع خود، کم نظیر بود و همه چیز در زمان خود حضور داشت و بی برنامگی در برگزاری به چشم نمی خورد. پنجشنبه پنجم اردیبهشت ماه از همان ساعات نخستین صبح، ساعت هفت و سی دقیقه، کلیه گروه ها هنگام ورود بسته هایی را دریافت می کردند که از قبل، برای گروه ها آماده و بارکد بندی شده بود. کلیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای گروه ها در این بسته ها پیش بینی شده بود و آتلیه های دانشکده هنر و معماری جهت برگزاری مسابقه آماده شده بود. گروه ها تا ساعت 9 صبح در مکان های مورد نظر مستقر شدند و شروع به ساخت تیر و ستون های پیش بینی شده ی خود نمودند. حوالی 12 تا 2 همان طور که از پیش هماهنگ شده بود، گروه ها برای صرف غذا به سلف دانشکده رفتند و پس از آن به کار خود ادامه دادند. قرار بر این بود که سازه ها ساعت 5 تحویل داده شود و کار ها شروع به داوری شوند، اما به دلیل درخواست گروه ها زمان تحویل به 6 موکول گردید و در نهایت کلیه کارها تا ساعت شش و سی دقیقه در آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری در کنار یکدیکر جای گرفتند.

به گفته وی در بخش اصلی مسابقه، پس از پخش قرآن و سرود ملی داوران محترم، استاد عراقچیان، استاد پیله ور، استاد مددی و استاد سیاوشی از بزرگان گروه معماری استان و استاد گران قدر آذریون از دانشجویان مقطع دکتری و استاد گروه عمران-سازه به جایگاه های خود آمدند و شروع به داوری سازه ها نمودند و پس از بررسی شمایلی سازه ها، بارگذاری شروع گردید. آقای انواری ادامه داد: از 40 گروه شرکت کننده، 30 گروه موفق به تحویل سازه ها در زمان مقرر شدند و از این میان 12 سازه دارای ایرادات آیین نامه ای بودند که از مرحله بارگذاری حذف گردیدند و بارگذاری با 18 سازه باقی مانده شروع گردید. در حالی که همه چیز مهیا شده بود که اهدای جوایز نیز بلافاصله پس از داوری انجام پذیرد، که در نوع خود کم نظیر می باشد، به دلیل اینکه داوری تا ساعت 9 شب به طول انجامید، جوایز در روز شنبه هفتم اردیبهشت ماه به برگزیدگان اهدا می گردد.

دبیر انجمن علمی دانشجویی معماری تأکید کرد: برای جلوگیری از هرگونه شبهه افکنی در داوری فایل اکسل ریز امتیازات بر روی سایت رسمی مسابقهsakhtemanekaghazi.blogfa.com قرار گرفت. وی افزود: ما ثابت کردیم می توانیم چنین مسابقه ای که هیچ سابقه اجرایی از آن وجود نداشت و آیین نامه آن را نیز، با همه کاستی ها، به همت اساتید گرامی دکتر عراقچیان و دکتر آذریون، تدوین کنیم و به نحو قابل قبولی که کلیه شرکت کنندگان به آن اذعان دارند را برگزار کنیم.

آقای عرب انواری در پایان گفت: از معاونت فرهنگی و اجتماعی دکتر رضوان و مدیر امور فرهنگی دکتر بیات که در اختصاص بودجه کمال همکاری را داشتند و از کارشناس مسؤول انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه خانم رسولی و همچنین از کارشناسان انجمن های علمی دانشجویی خانم تعجبی و آقای باب الحوائجی، که حتی بیش از توان خود، ما را در کلیه مراحل یاری فرمودند کمال تشکر را دارم. در آخر جا دارد که از اعضای انجمن خانم ها زهرا جعفری، حمیرا عسگری، زهرا دانشگر و مهسا سید آقایی و به ویژه خانم سیده الهام فرهانیان که در امر برگزاری مسابقه، بسیار زحمت کشیدند و بدون آنها نیل به این برنامه ریزی و افتخارات ممکن نبود، کمال تشکر و سپاس گذاری را داشته باشم.