06/02/1392

هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق

امروز ششم اردیبهشت ماه، با چهارمین سال درگذشت شادروان حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا رازینی مقارن است و همین موضوع بهانه ای شد تا یادی کنیم از آن جهادگر عرصه علم و فرهنگ.

مرحوم حجت الاسلام و المسلمین رازینی به مدت بیش از بیست سال در کرسی استادی و همچنین به عنوان مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی سینا به خدمت بی وقفه پرداختند. آنان که با ایشان ارتباط نزدیکی داشتند، ایشان را به خلوص نیت، دید روشن، ظرافت اندیشه و ساده زیستی می شناختند. آن مرحوم، در سال 1323 در روستای رازین از توابع همدان در خانواده ای روحانی و مؤمن پا به عرصه وجود نهاد. پدر ایشان که خود از علمای برجسته منطقه بود، به تحصیل فرزندان خود از سنین کودکی اهتمام ویژه‌ای داشتند. از همین رو ایشان، تحصیل علوم دینی را از دوران نوجوانی با جدیت آغاز کرد و دروس سطح و خارج را در محضر اساتید برجسته و مراجع عظام در حوزه های علمیه همدان و قم گذراند.

تحصیلات ایشان در قم مقارن بود با آغاز دوران مبارزات انقلاب و ایشان همچون بسیاری دیگر، مراد خود را در شخصیت والای حضرت امام(ره) یافت و به عنوان سربازی با بصیرت به مبارزه علیه رژیم ستمشاهی پرداخت. ایشان در همین راستا از محضر بزرگانی چون استاد شهید مطهری و شهید دکتر مفتح استفاده کرد. روحیه جوان و جوانگرای آن مرحوم در تمام دوره های زندگیشان، ایشان را به ارتباط نزدیک و صمیمانه با نسل جوان وامی‌داشت. به طوری که از همان دوران انقلاب، اقدام به برگزاری جلسات متعددی در مناطق مختلف برای جوانان کرد. همین روحیه نیز باعث گردید پس از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران، ابتدا به فعالیت در آموزش و پرورش بپردازد و سپس در عرصه دانشگاه، مسیر مقدس تعلیم و تبلیغ را دنبال نماید.

مرحوم حجت الاسلام و المسلمین رازینی در دوران فعالیت خود در دانشگاه بوعلی سینا، مشاوری امین و آگاه برای مسؤولین، دوستی صمیمی و مخلص برای اساتید و کارکنان و پدری دلسوز و مهربان برای دانشجویان دانشگاه بود. به گونه ای که به اذعان مسؤولین دانشگاه در دوره های مختلف، همواره حضور مؤثر و رهنمودهای ایشان، برای عبور از فراز و نشیب هایی که دانشگاه با آن مواجه می شد، راهگشا بود. حجت الاسلام و المسلمین رازینی، هیچگاه آزادگی در اندیشه و عمل خود را به فعالیت در چارچوب جریانات و دسته بندی های سیاسی نفروخت و خود را وامدار هیچ دسته و حزبی ننمود و همواره در مسیر مستقیم ولایت، تنها به انجام وظیفه و رضای الهی می اندیشید.

وداع پرشور و پر احساس دانشگاهیان در روز تشییع پیکر پاک ایشان در هفتم اردیبهشت 1388 در محل مسجد بزرگ دانشگاه(که این مسجد نیز یادگاری ماندگار از خدمات آن مرحوم است)، خود گویای جایگاه ویژه ایشان در میان دانشگاهیان بود.مرحوم رازینی از قریحه و ذوق ادبی نیز برخوردار بودند که یکی از سروده‌های ایشان به عنوان حسن ختام این نوشتار تقدیم می‌گردد.

در پايان از خداوند منان برای آن مرحوم غفران و رحمت و علو درجات را مسألت داریم و نثار روح آن عزیز سفرکرده، فاتحه و صلواتی هدیه می کنیم.

خدای خالق یکتا ستودنی است

خضرا و آب و چهره ی زیبا ستودنی است/ساقی بیار باده که صهب ستودنی است

فصل بهار و خنده ی گل، صوت عندلیب/لبخند صبح بر همه دنیا ستودنی است

دریای سبزه، موج گل و ساحل چمن/گشتن در این میانه غرق تماشا ستودنی است

از قول وحی قصه ی یوسف شنیدنی است/رستن ز شر نفس و زلیخا ستودنی است

سوگند بر قلم و به مسطوره ی قلم/انسان با فضیلت و دانا ستودنی است

شعری که حکمت است، پیامش نوشتنی است/سحری که خیزد از لب گویا ستودنی است

نقاش این شگفت هنر، سجده کردنی است/یعنی خدای خالق یکتا ستودنی است

23/8/87-بیمارستان مرکز قلب تهران

*با تشکر از جناب آقای محمدصالح رازینی فرزند آن مرحوم که اداره روابط عمومی دانشگاه را در تهیه این مطلب یاری کردند.