تعداد بازدید :10190864

04/02/1392

سالروز وفات حضرت ام البنین(س) تسلیت باد

حضرت ام البنين(سلام الله علیها) مادر حضرت ابوالفضل العباس(ع)، (محدث، متوفى سال 70 ه)، (فاطمه كلابيه)، دختر حزام، از زنان مؤمن، شجاع و فداكار بودند.

روايت است كه امير المؤمنين(عليه السلام)، چند سال پس از شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) به برادرش عقيل كه انساب عرب را خوب می ‏دانست و از احوال خانوادگى آنها آگاه بود، فرمودند: مى خواهم زنى برايم خواستگارى نمايى كه از خاندان شجاعت باشد تا فرزند شجاعى برايم به دنيا آورد. عقيل، فاطمه كلابيه(ام البنين(س)) را به ايشان معرفى نمود و گفت: در بين عرب، خاندانى شجاع تر از خانواده وى سراغ ندارم. اين مادر پسرانش حضرت عباس(ع)، جعفر، عبدالله و عثمان را چنان تربيت كرد كه همه شيفته برادر بزرگوارشان حضرت امام حسين(عليه السلام) بودند و در ركاب آن حضرت شهيد شدند.

حضرت ام البنين(س) در واقعه كربلا حضور نداشتند، هنگامى كه بشير به مدينه بازگشت و ام البنين(س) را ملاقات كرد، خواست تا خبر شهادت فرزندانش را به وى دهد. ام البنين(س) گفتند: رگ قلبم راپاره كردى، بچه ‏هايم و آنچه زير آسمان است، فداى ابا عبدالله(عليه السلام)، از حسين(ع) برايم بگو . ام البنين(س) براى عزادارى، هر روز همراه نوه ‏اش عبيدالله (فرزند حضرت عباس عليه السلام) به بقيع می رفتند و نوحه می ‏خواندند و می ‏گريستند و اين اشعار را زمزمه می ‏كردند:

منم که سایه نشین وجود مولایم

کنیز خانه غم؛ خاک پای زهرایم(س)

منم که خانـــه به دوش غــم علی(ع)

منم که همقدم محنت ولی هستم

منم که شاهد زخم شکسته ابرویم

انیس گریه به یاس شکسته پهلویم

منم که در همه جا در تب حسن(ع) بودم

منم که شاهد خون لب حسن(ع) بودم

منم که جلوه حق را به عین می دیدم

خدای را به جمال حسین(ع) می دیدم

منم که بوده دلم صبح و شام با زینب(س)