20/01/1392

از نگاه سطحی گرایانه به دین، باید پرهیز کرد

متعلم برای طلب علم، باید خود را به زحمت بیندازد.

در سومین شب از مراسم سوگواری حضرت زهرا(س) که توسط هیأت دانشجویی دانشگاه برگزار می گردد، حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با بیان این مطلب، به حدیثی از حضرت امیرالمؤمنین(ع) که می فرمایند (با راحتی جسم، علم به دست نمی آید)، اشاره کرد و گفت: متعلم نباید آنچه را که یاد گرفته، زیاد بپندارد. وی گفت: دکتر حسابی، مغز فوق العاده ای نداشت، بلکه زندگی بسیار سختی داشت. حجت الاسلام پناهیان در ادامه بحث پیرامون معرفت نفس با اشاره به حدیث حضرت علی(ع) که فرموده اند (هر کس خودش را شناخت، خدا را خواهد شناخت)، گفت: به این موضوع، باید به دو صورت کلی شامل انسان شناسی به صورت کلی و انسان شناسی به صورت خاص، پرداخته شود. وی انسان شناسی به صورت کلی را پاسخ به سؤالاتی از قبیل اینکه انسان، چه و چگونه موجودی است؟... و انسان شناسی به صورت خاص را بررسی اینکه چرا بعضی ها با دینداری مشکل دارند؟ و... معنا کرد و تأکید نمود: از نگاه سطحی گرایانه به دین، باید پرهیز کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: دین چه می گوید؟ می گوید بیا تا من به تو، نگاه ژرف و عمیق بدهم؛ دین می گوید فلسفه گناه کردن، (دلم می خواهد) است؛ دین می گوید دو نوع علاقه معلوم و پنهان در انسان هست که اگر علاقه های پنهان را پیدا کرده و آنها را ارضاء کنیم، بیشتر لذت خواهیم برد؛ دین می گوید که من می دانم نیازهای تو به تعالی نرسیده و من کمک خواهم کرد که نیازهای پنهان تو به تعالی برسد؛ دین می گوید اگر تو از دوست داشتنی های سطحی دست نکشی، به دوست داشتنی های عمیق نمی رسی؛ قرآن می گوید اگر خوبی کردید، به خودتان خوبی کرده اید... وی تأکید کرد: اگر کسی حس نیازش را به پروردگار بالا ببرد، آن وقت است که می خواهد جانش را برای خدا بدهد.حجت الاسلام پناهیان با بیان این مطلب که برای اینکه احساس نیاز ما به نور، روشن شود، باید مدتی را نورانی زندگی کرد، افزود: بیایید مدتی با نور زندگی کنید، نماز بخوانید، قرآن بخوانید، در مجالس اهل بیت(علیهم السلام) شرکت کنید و...

گفتنی در چهارمین شب این مراسم که 3شنبه شب(20فروردین ماه جاری) برگزار می گردد، حجت الاسلام والمسلمین رستمی مسؤول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه سخنرانی خواهد نمود.