20/01/1392

روز ملی فناوری هسته ای گرامی باد

امروز بيستم فروردين‌ماه روز ملی فناوري هسته‌اي نام گرفته است.

فناوری هسته ای، امروزه در سطح جهان از اهمیت بالایی برخوردار شده و کاربردهای صلح آمیز متعدد و متنوعی در عرصه های مختلف دارد. بر اساس برخی معاهده های جهانی نظیر ان پی تی، استفاده صلح آمیز از این انرژی نیز، حق همه کشورها است. البته ورود جمهوری اسلامی ایران به این عرصه، به مذاق برخی قدرت های سلطه گر خوش نیامده و آنها کوشیده اند تا به هر طریقی که می توانند، حرکت ایران اسلامی را در این زمینه، متوقف یا کُند نمایند.

به هر ترتیب و با وجود همه فشارها و ایجاد محدودیت ها، پیشرفت های کشورمان در این عرصه، قابل توجه بوده و مورد اعتراف دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم هم قرار گرفته است. در سخنان رهبر معظم انقلاب در ديدار با دانشجويان تأکید شده که: هيچ شك نكنيد كه ما در اين ده، دوازده سال اخير، حركت نويي را در زمينه پيشرفت علم، رشد علم، تحقيق و تنوع و نوآوري‌هاي گوناگون آن داريم در كشورمان تجربه مي‌كنيم. اگرچه از اول انقلاب، اين حركت آغاز شده اما در اين سال‌هاي اخير، رشد بيشتر و بهتري داشته است. لكن اينها هنوز گام‌هاي بسيار اولي و ابتدایی است. لذا ما همچنان به نظرات و پيشنهادات و نكته‌بيني‌هاي شما براي پيشرفت علم در كشور نياز داريم.

این موفقیت ها، حاصل تلاش های بسیار زیاد در عرصه های مختلف به ویژه توسط دانشمندان و محققان کشور می باشد و هزینه های زیادی در این راه پرداخت شده که تقديم شهداي هسته‌اي در اين راه، تنها يكي از هزينه‌هاي پيشرفت‌هاي ملت ایران در زمينه فناوري صلح‌آميز هسته‌اي می باشد. در این میان، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور، نقش مهمی در زمینه استمرار این تلاش ها و مجاهدت های علمی دارند و یقینا روز به روز، بر ابعاد و عمق این پیشرفت های علمی، خواهند افزود.