02/10/1391

دستگاه های اجرایی به پژوهشگران اجرایی اعلام نیاز کنند

عضو هیات علمی گفت: اعلام نیاز دستگاه‌های اجرایی برای انجام پژوهش‌ها در دانشگاه، منجر به کاربردی شدن پژوهش‌ها می شود.

دکتر حسینعلی‌ زارعی در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه در پژوهش باید نیازهای جامعه مشخص شود، افزود: دستگاه‌های اجرایی باید از چند سال قبل، نیازهای آینده خود را آینده‌نگری کنند و سپس به دست پژوهشگران بسپارند تا بررسی شود، زیرا برخی از پژوهش‌ها برای منتج به نتیجه شدن، مدت زمان زیادی را می‌طلبد. وی با بیان اینکه هر فردی که کار کاربردی کند، باید جایی برای آن اعلام نیاز شود، افزود: اگر استفاده از نتایج پژوهش و جایی که پژوهش در آن انجام می‌شود، هر دو متوجه یک امر باشند، حتما منجر به نتیجه می‌شود.

معاون سابق پژوهش و فناوری دانشگاه، تصریح کرد: اگر نتایج پژوهش در یک مکان خاصی مدیریت شود، بهتر منجر به کاربرد می‌شود اما دانشگاه‌ها و مراجع تحقیقاتی، باید سفارش پژوهش را از بیرون داشته باشند و این ناهماهنگی‌ها منجر به کاربردی بودن پژوهش‌ها نمی‌شود. وی با بیان اینکه اعضاء هیأت علمی دانشگاه به دنبال کارهای پژوهشی هستند، افزود: کارهای پژوهشی در درون دانشگاه انجام می‌شود، اما نیاز آن باید از بیرون اعلام شود تا در این زمینه پژوهش‌ها انجام شود.

دکتر زارعی تصریح کرد: اگر از کارهای تحقیقاتی همکاران پژوهشی که در دانشگاه انجام می‌دهند، استفاده شود، بهتر است، چرا که پژوهشگران نیز برای پروژه‌های تحقیقاتی خود، هزینه پرداخت می‌کنند. به گفته وی، باید همت، حمایت و برنامه‌ریزی از سوی مسؤولان نیز صورت گیرد و از نتایج پژوهش استفاده کنند، چرا که توسعه کشور با علم‌افزایی و تحقیق و پژوهش هم راستا است. او با بیان اینکه در زمینه شیمی، وضعیت پژوهش مناسب است، افزود: دانشگاه بوعلی سینا در بین دانشگاه‌های وزارت علوم رتبه 13 و در سطح کل دانشگاه‌های ایران رتبه 18 را دارد که نشان‌دهنده این است که دانشگاه از وضعیت مناسبی برخوردار است.