27/09/1391

از این پس پژوهش های کاربردی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد

مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه، بعدازظهر یکشنبه 26 آذرماه جاری با حضور جمعی از مسؤولین، اعضاء هیأت علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم که به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد، رئیس دانشگاه در سخنانی ضمن عرض تبریک به پژوهشگران و محققان دانشگاه به مناسبت هفته پژوهش، حضور و فعالیت در دانشگاه و محیط مقدس علم و دانش را مغتنم خواند و تأکید کرد: باید در این زمینه شکرگذار باشیم. وی با اشاره بر لزوم سوگیری پژوهش های کشور به سمت حل مسائل کشور افزود: با اینکه انجام پژوهش های بنیادی و تألیف کتاب و مقالات، ضروری است و باید ادامه یابد، اما از این پس توجه به پژوهش های کاربردی بیشتر خواهد شد.

دکتر زلفی گل از ارائه پیشنهاد خود به وزارت علوم جهت پذیرش درصدی از دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی صرفا برای انجام پژوهش های کاربردی خبر داد و گفت: اگر این پیشنهاد به تصویب برسد، بسیاری از مشکلات در این زمینه حل خواهد شد. وی تأکید کرد: باید مسائل و مشکلات کشور مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار بگیرد و پژوهش های کاربردی انجام شود. او تصریح کرد: آئین نامه ارتقاء اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها، در راستای تولید ثروت از علم نیست که این موضوع باید مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

رئیس دانشگاه از ابلاغ مصوبات آخرین جلسه هیأت امناء دانشگاه توسط مقام عالی وزارت خبر داد و گفت: این مصوبات، سطح دانشگاه بوعلی سینا را ارتقاء خواهد داد. تصویب آئین نامه بازنگری شده ترفیع اعضاء هیأت علمی دانشگاه که از مهر ماه 1392 اجرایی خواهد شد، تصویب آئین نامه پذیرش دانشجوی فوق دکتری توسط اساتید واجد شرایط، تصویب آئین نامه تعاملات ملی و بین المللی که بر اساس آن، اعضاء هیأت علمی دانشگاه می توانند در ایام خارج از تقویم آموزشی دانشگاه، به عنوان میزبان یا میهمان با دانشگاه ها و اساتید مرتبط با رشتنه های خود در داخل و خارج کشور، تعامل و رفت و آمد داشته باشند و افزایش سی درصدی هزینه کرد بدون ارائه فاکتور بخشی از گرنت اعضاء هیأت علمی دانشگاه که با احتساب درصدهای قبلی تا 40 درصد برای رشته های طبیعی و تا 45 درصد برای رشته های نظری افزایش یلفته، از جمله موارد مهم مصوبات اخیر هیأت امناء دانشگاه است که دکتر زلفی گل، آنها را زمینه ساز رشد و تعالی بیشتر دانشگاه خواند. وی در پایان ضمن ارج نهادن به تلاش های همه پژوهشگران و محققان دانشگاه، پیشنهاد داد موضوع ایجاد بیمه پژوهش برای پژوهش های کاربردی، مورد بررسی قرار گیرد، چرا که این امر در صورت بروز مشکلاتی از قبیل استنکاف کارفرماها از تأمین هزینه ها و ادامه کار در زمینه قراردادهای مربوط به پژوهش های کاربردی، رهگشا خواهد بود.