25/09/1391

تأثیر بهتر آب درمانی نسبت به فیزیوتراپی در راه رفتن افراد مبتلا به زانو درد

بر اساس نتایج یک مطالعه دانشگاهی توسط عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا مشخص شد که با وجود اثربخشی دو روش درمانیِ فیزیوتراپی و آب درمانی در بهبود عملکرد راه رفتن و کنترل دینامیک افراد مبتلا به استئوآرتریت مفصل زانو، آب درمانی نسبت به روش اول مؤثرتر است.

این مطالعه‌ با هدف بررسی و مقایسه اثربخشی یک دوره آب درمانی بر عملکرد، راه رفتن و کنترل دینامیک افراد مبتلا به استئوآرتریت مفصل زانو توسط دکتر یلفانی استادیار گروه آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه انجام شد. در این پژوهش 36 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو به‌طور تصادفی در 3گروه آب درمانی، فیزیوتراپی و شاهد، طبقه‌بندی شدند. سپس آزمودنی‌های گروه آب درمانی و فیزیوتراپی به مدت شش هفته، برنامه آب درمانی و فیزیوتراپی مربوط به خود را دریافت کردند. متغیرهای اندازه‌گیری شده شامل تست پله، تست Up & Go زمانبندی شده و تست 6دقیقه راه رفتن بودند که به ترتیب برای ارزیابی کنترل تعادل، عملکرد فیزیکی و راه رفتن در پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت.

مشروح این پژوهش در مجله پژوهش در علوم توانبخشی منتشر شده است.