20/09/1391

تشکل های دانشجویی گرفتار هم افزایی منفی نشوند

معاون دانشجویی دانشگاه گفت: دانشجویان همواره باید نقد و آرمان‌گرایی را در فضای دانشگاه حاکم کنند.

معاون دانشجویی دانشگاه با بیان این مطلب در مراسم روز دانشجو، با یکی دانستن پیام محرم، عاشورا و 16 آذر اظهار کرد: همه افرادی که آن پیام‌ها را دریافت کردند، متوجه شدند که مردن بر روی پاها بهتر از زندگی بر روی زانوهاست. وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته حوادث زیادی در پیرامون دنیای ما اتفاق افتاده است، افزود: بیداری اسلامی، جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه، جنبش نرم‌افزاری، پیشرفت انرژی هسته‌ای، طرح تحریم‌های جدید اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، تحولات سوریه، برگزاری جنبش عدم تعهد در ایران، برگزاری کنفرانس‌های علمی، طرح سؤال از رئیس جمهور و... از جمله این اتفاقات بوده ولی جنبش دانشجویی در این زمینه‌ها عملکرد قوی نداشته است.

دکتر هزاوئی با بیان اینکه حمله به ورودی سفارت انگلستان کار سنگین و جدی است که در این اواخر توسط جنبش دانشجویی شکل گرفته است، افزود: جریان‌های دانشجویی همواره گفتمان‌ساز بوده‌اند که 16 آذر و تسخیر لانه جاسوسی از نمادهای جنبش‌های دانشجویی بوده است. وی با اشاره به اینکه چرا تشکل‌ها جریان‌ساز نشده‌اند، گفت: امروز وزن جنبش دانشجویی در ایران کم وزن‌تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی شده، در حالی که این امر در آمریکا و اروپا پررنگ‌تر از ایران است. او بیان داشت: جنبش دانشجویی کشور ما امروز در حال گرفتار شدن به بلایی است که می‌توان نام آن را هم‌افزایی منفی دانست. به گفته وی، باید دید مقامات رسمی کشور و رسانه‌های داخلی و خارجی چقدر روی دانشجویان ایرانی حساب باز کرده‌‌اند که این امر نیاز به آسیب‌شناسی دارد.

معاون دانشجویی دانشگاه برای برون‌رفت از این آسیب اظهار کرد: تشکل‌های دانشجویی باید محورهایی را مدنظر قرار دهند، مثلا اگر می خواهند جنبش‌های دانشجویی جنبش بمانند، نباید جریان‌ها و احزاب کشور را تأیید یا تکذیب کنند. وی با تأکید بر اینکه استقلال در رفتارهای سیاسی باید مدنظر قرار گیرد، افزود: امروزه استقلال در رفتارهای سیاسی دانشجویان ضعیف است که در این راستا دانشجویان باید به عنوان نماینده‌های احزاب در دانشگاه عمل نکنند و آرمان‌های خود و جامعه را مدنظر داشته باشند.دکتر هزاوئی بیان داشت: دانشجو ضمن عمل به وظایف صنفی و رفاهی خود باید به مباحث روز جامعه بی‌توجه نباشد و جنبش‌های دانشجویی باید در برابر مسائل جامعه چالش ایجاد کند، چالشی که آرمان‌خواهی را به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه جریان‌های سیاسی و تشکل های دانشجویی نباید همسویه باشد، گفت: دانشجویان همواره باید نقد و آرمان‌گرایی را در فضای دانشگاه حاکم کنند. معاون دانشجویی دانشگاه، مشارکت سیاسی را مستلزم آگاهی سیاسی دانست و گفت: با توجه به اینکه 20 درصد دانشجویان زیر چتر تشکل‌های دانشجویی قرار دارند و 80 درصد عضو تشکل‌ها نیستند، باید نسبت به این قشر خاکستری توجه شود. وی در پایان سخنانش با بیان اینکه فضای آزاد باید در دانشگاه‌ها شکل گیرد، خاطرنشان کرد: امروز دیگر دوره سوت و کف نیست و این موارد در فضای دانشگاه جایی ندارد، اما باید فضای باز در دانشگاه شکل گیرد. معاون دانشجویی دانشگاه همچنین، گزارشی از نحوه انتخاب دانشجویان نمونه دانشگاه ارائه نمود.