01/09/1391

نشست دبیران انجمن های علمی دانشجویی با رئیس دانشگاه

حدود چهل تن از دبیران انجمن های علمی دانشجویی، در نشستی 4 ساعته با رئیس دانشگاه، به طرح نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.

در این نشست که روز 2شنبه 29 آبان ماه در سالن جلسات فجر حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، تعدادی از دبیران انجمن های علمی دانشجویی که در سال تحصیلی جاری، عهده دار این مسؤولیت شده اند، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با دکتر زلفی گل در میان گذاشتند.

درخواست اهمیت بیشتر مسؤولین دانشگاه به انجمن های علمی دانشجویی و حمایت افزون تر از آنان، تأکید بر لزوم بازگشت هزینه های انجام شده توسط فعالان انجمن های علمی دانشجویی، کمبود فضا و بودجه برای انجمن های علمی دانشجویی، لزوم کاهش بروکراسی های غیرضروری اداری، انتقاد از برخی تصمیمات شورای فرهنگی دانشگاه درباره نحوه برگزاری بازدیدهای علمی یک روزه، درخواست حمایت از برنامه های ملی و استانی انجمن های علمی دانشجویی، تأکید بر لزوم افزایش تعامل و همکاری بین گروه های آموزشی و انجمن های علمی دانشجویی متناظر، لزوم توجه ویژه به انجمن های علمی دانشجویی دانشکده های اقماری و تازه تأسیس، درخواست راه اندازی سایت اینترنتی جامع ویژه انجمن های علمی دانشگاه، درخواست افزایش مبالغ حق الزحمه کار دانشجویی برای دبیران انجمن های علمی دانشجویی، انتقاد از اعمال تبعیض بین تشکل های دانشجویی، گلایه از عدم توجه به پژوهش های دانشجویی، تأکید بر لزوم توجه بیشتر به وقت و تلاش دانشجویان عضو انجمن های علمی، درخواست تسهیل استفاده انجمن های علمی از امکانات آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه، درخواست افزایش کارشناسان انجمن های علمی دانشجویی، درخواست فراهم شدن امکان پرداخت اینترنتی در موارد مورد نیاز، درخواست تبیین شفاف ساز و کار بهره گیری انجمن های علمی دانشجویی از حمایت های حامیان مالی، تشویق رؤسای دانشکده ها و مدیران گروه های آموزشی که حامی انجمن های علمی دانشجویی هستند و درخواست جلوگیری از بی انگیزگی و دلسردی در بین فعالان انجمن های علمی دانشجویی، از جمله مهمترین موضوعاتی بود که دراین جلسه توسط برخی دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه مطرح شد.

در این جلسه، دکتر رضوان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در سخنانی، این معاونت را به درختی تشبیه نمود که بیشترین برگ ها و میوه های آن را، انجمن های علمی دانشجویی تشکیل می دهند. وی ادامه داد: شعار ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه این است که برنامه ها با راحت ترین شیوه و باکیفیت ترین شکل ممکن اجرا شوند و در این راستا، روال مشخصی تعریف شده تا در کمترین زمان، پاسخ درخواست های مختلف از جمله از سوی انجمن های علمی ارائه شود. او تأکید کرد: در حد توان و امکان از ایجاد، فعالیت و گسترش انجمن های علمی دانشجویی، حمایت کرده و خواهیم نمود.

دکتر بیات مدیر امور فرهنگی دانشگاه نیز در این نشست، با اعلام اینکه انجمن های علمی دانشجویی جزو اولویت های مدیریت فرهنگی دانشگاه قرار دارند، گزارش کوتاهی از اهم فعالیت های صورت گرفته در این زمینه در طول دو ماه اول سال تحصیلی جاری، ارائه نمود. وی از افزایش تعداد انجمن های علمی دانشجویی از 38 انجمن در سال گذشته به 48 انجمن در سال جاری و شرکت حدود 2500 نفر در انتخابات این انجمن ها خبر داد و گفت: چندین انجمن جدید در دانشکده های اقماری و نیز در سطح دانشگاه به صورت بین رشته ای، به تازگی تأسیس شده اند که از جمله آنها، انجمن علمی دانشجویی مخترعین و مبتکرین است و یکی از اهداف تشکیل آن، همکاری با دفتر هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه و استفاده از ظرفیت های این دفتر می باشد.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه با اشاره به کسب 4 رتبه برگزیده و قابل تقدیر که اخیرا در پنجمین جشنواره ملی حرکت به دانشگاه بوعلی سینا اختصاص یافت، به حائزین این افتخارات، تبریک گفت و افزود: تلاش داریم از همه برنامه های پیشنهادی انجمن های علمی دانشجویی، در حد توان حمایت کنیم و امیدواریم شاهد استمرار روند رو به رشد فعالیت این انجمن ها و کسب افتخارات بیشتر توسط آنها باشیم.

در پایان این نشست طولانی، دکتر زلفی گل ضمن تشکر از تلاش ها و فعالیت های دبیران و اعضاء انجمن های علمی دانشجویی و مسؤولان و کارشناسان مربوطه در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، فعالیت در انجمن های علمی دانشجویی را مهم، سودمند و مفید برای حال و آینده دانشجویان عضو خواند و ادامه داد: انتظار دارم اولویت اول همه دانشجویان به ویژه اعضاء انجمن های علمی دانشجویی، خوب درس خواندن باشد؛ به طوری که همه این دسته از دانشجویان، همواره جزو نفرات برتر گروه های آموزشی خود باشند و بدون آزمون، شاهد ادامه تحصیل آنها در مقاطع بالاتر باشیم.

رئیس دانشگاه بر لزوم الگو شدن فعالان انجمن های علمی دانشجویی برای دیگر دانشجویان، تأکید کرد و گفت: فعالیت در انجمن های علمی دانشجویی، شما را برای آینده، آماده و پخته تر می کند و تجارب ارزشمند کسب شده در این دوران، در زندگی و کار آینده، بسیار مفید خواهد بود. وی با اشاره به حضور حدود 2500 نفر در انتخابات انجمن های علمی دانشجویی، این میزان استقبال را، خوب و قابل قبول خواند و افزود: همواره حامی انجمن های علمی دانشجویی بوده و هستیم و علیرغم وجود مشکلات مالی، تا حد توان از فعالیت های این انجمن ها حمایت خواهیم نمود، اما باید با تدوین و تصویب آئین نامه مالی و معاملاتی انجمن های علمی دانشجویی زمینه درآمدزایی و جذب حامیان مالی برای آنها را فراهم نمائیم تا از مشکلات مالی آنها نیز بکاهیم.

دکتر زلفی گل با اشاره به برخی نظرات، انتقادات و پیشنهادات مطرح شده، آنها را درست خواند و دستورات لازم را جهت بررسی و حل و فصل این موضوعات، صادر کرد. وی ضمن توصیه دبیران و اعضاء انجمن های علمی دانشجویی به همکاری با مسؤولین و کارشناسان انجمن های علمی دانشجویی، از حمایت ویژه از انجمن های علمی دانشجویی دانشکده های اقماری و جدید التأسیس بین رشته ای در قالب اختصاص بودجه تجهیز برای آنها خبر داد و آنها را به انجام فعالیت های کمک آموزشی نظیر برگزاری کلاس های کنکور، آموزش نرم افزارهای تخصصی، کارگاه های آموزشی با رعایت ضوابط و قوانین مربوطه توصیه کرد.