تعداد بازدید :10190335

27/08/1391

دانشگاه های هر جامعه معرف بالاترین تفکر و علم آن جامعه است

مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبري در دانشگاه اظهار کرد: موضوع اسلامی شدن دانشگاه‌ها همواره در صدر مطالبات مقام معظم رهبری از مسؤولان و متولیان امر قرار داشته و دارد.

حجت الاسلام و المسلمین رستمی با بیان این مطلب در نشست مشترک رؤسا و معاونین فرهنگی و دانشجویی با مسؤولان دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان افزود: ایشان طی دیداری با مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم در سال ۷۵ به صراحت از اینکه دانشگاه امروز ما اسلامى نیست، گلایه کردند و خواستار اسلامی شدن دانشگاه‌ها شده و فرمودند: اسلامى کردن دانشگاه‌ها به مفهوم یک تحول بنیادین است که در تاریخ این کشور، ماندگار خواهد شد. وی ادامه داد: اسلامي شدن دانشگاه‌ها از منظر امام خميني(ره) كه معتقد بودند دانشگاه مبداء همه تحولات و مقدرات يك كشور بوده و دانشگاه است كه يك كشور را اصلاح يا تباه مي‏كند، این بود که ما بايد دانشگاه اسلامي داشته باشيم، بدين معني كه دانشگاه ها بايد استقلال داشته باشند و وابسته به شرق و غرب نباشند.وی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هر جامعه معرّف و مبیّن بالاترین تفکر و علم آن جامعه محسوب می شوند و اصول جهان بینی و نظام اعتقادی و ارزشی جامعه را در خود متجلّی می سازند و با تربیت متفکران و دانشمندان و مدیران آینده، در جهت بخشیدن به حرکت های گوناگون فکری، اعتقادی، فرهنگی و سیاسی جامعه، مؤثر واقع می شوند. حجت الاسلام و المسلمین رستمی بیان کرد: دانشگاه های مختلف جهان، علاوه بر اشتراکاتی که به اعتبار دانشگاه بودن، با یگدیگر دارند، به اعتبار تعلق به جوامع یا بینش ها و ارزش های مختلف، واجد خصوصیاتی هستند که آنها را از یکدیگر متفاوت و متمایز می سازد.مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبري در دانشگاه در ادامه گفت: مشخصه های اصول عمومی دانشگاه اسلامی، اهتمام به علم و دانش و اعتقاد به تأثیر بنیادی و قطعی آن در اداره صحیح جامعه و تأمین رفاه و سعادت مردم و رشد و توسعه متوازن، اهمیت داشتن فکر و اندیشه و وجود آزادی برای تحقیق و نقد و بررسی آراء و نظریات گوناگون، داشتن پیوند با واقعیت های جامعه و توجه به جنبه های علمی و کاربردی اندیشه های نظری، داشتن آگاهی از مسائل و مباحث فکری و اجتماعی در عرصه سیاسی جامعه و مشارکت در صحنه زندگی اجتماعی و ایفای نقش در آن، شناخت سنّت ها و مفاهیم اخلاقی، ارزشی و فرهنگی جامعه است. وی خاطرنشان کرد: اصول اختصاصی دانشگاه اسلامی علاوه بر اهتمام به اصول عمومی دانشگاه ها،‌ به اعتبار اسلامی بودن خود، ویژگی هایی دارد از جمله دانشگاه اسلامی، دانشگاهی است که در آن بینش توحیدی بر تمامی شئون دانشگاه و تفکر و اندیشه دانشگاهیان، حاکمیت دارد و علم آموزی به منزله یک عبادت در جهت ایجاد و تقویت این نگرش، ایفای نقش می کند و در آن، محیطی سرشار از معنویت و مکارم اخلاق به منظور رشد و تعالی فردی و تربیت صحیح، تزکیه و تعلیم نفوس، ایجاد می شود و حیات و شخصیت معنوی و اخلاقی افراد، اعتلا می یابد و افراد در پرتو معارف اسلامی با احساس تعهد و مسؤولیت نسبت به رشد و تعالی جامعه و تحقق اهداف و ارزش های اسلامی در فعالیت های اجتماعی، مشارکت می جویند.حجت الاسلام و المسلمین رستمی گفت: امروز خوشبختانه پیش نویس سند دانشگاه اسلامی توسط دبیرخانه اسلامی کردن دانشگاه ها، مدون شده است و در اختیار ما به عنوان نیروهای صف قرار گرفته است تا به بررسی آن پرداخته و نقاط ضعف و قوت آن را شناخته و به اصلاح و تدوین آن، کمک کنیم. وی تصریح کرد: در این سند، اولین کاری که صورت گرفته، چهار مؤلفه نظام آموزشی، نظام فرهنگی تربیتی، نظام پژوهشی و نظام مدیریت، تعریف و برای هر یک از آنها اقدامات عملیاتی و اجرایی و شاخص‌هایی برای ارزیابی سند دانشگاه اسلامی تدوین شده و همچنین، وظیفه هر دستگاه در این سند مشخص شده است.